Assalamualaikum WBT
SABTU lepas, Sk takde tanya-tanya dah nak masak ke atau nak makan di luar ke. Nak nak pagi tu sarapan jer dah kena sampai 70 hengget kan, haha. Tu takpa, kalau ditanya nak masak atau nak makan apa, mesti Pak Inche jawab "kenyang lagi". Yang banyak dalam freezer pulak, ayam, jadinya kita rendam dululah ayam, kemudian baru fikir apa nak masak. Tapi, dalam kepala ni memang rasa nak masak Asam Pedas Ayam jer, hehe.
Tengok pes cili giling ada tapi sebab bawang yang beli kat NSK dua minggu lepas banyak, Sk buat stok cili giling baru. Nak masak asam pedas ni habiskan stok yang ada, banyak lagi rupanya, boleh buat lebih sikit kuah asam pedasnya, dapatlah makan nasi sampai banjir kuah asam pedas, hehe.
Sedap!
ReplyDeletehuhu.. nampak sedap tu... pekat dan merah kuahnya. Saya tak berapa terror masak asam pedas. Tiap kali masak pun rasa dan rupa dia berbeza beza,..
ReplyDeletegeram tengok asam pedas dia la..SA pernah buat sekali masa suami ada..suami suka la..tapi yang kat rumah ni x berapa suka sebab diorang kalau asam pedas mesti ikan..hehehe
ReplyDeleteSaya pun suka makan asam pedas kuah letak banyak di pinggan nasi. Dah macam makan sup pulak 😄
ReplyDeletesedap.. ldy x pernah buat asam pedas ayam.. biasa asam pedas ikan...
ReplyDeleteKalo asam pedas , saya ingat buatan mama. Biasanya pakai daging atau ikan. Kalo pakai ikan, saya tak suka. Tapi pakai daging langsung lahap 😄
ReplyDelete