Assalamualaikum WBT
SEMALAM petang, bila Sk whatsapp Pak Inche tanya, dia dah makan nasi ke belum, jawabnya belum. Sk tanya lagi, nak makan nasi ke (malam), dia jawab 'nak'. Sk tak bertanya lebih lanjut seperti selalu, nak masak lauk apa? Biasanya jawapannya antara dua jer sama ada..
1. Nak makan kat luar ke?
2. Dia tanya kita balik, "Nak masak apa?"
Sk terus buat keputusan sendiri, sampai rumah suruh Iman masak nasi dan Sk rendam udang. Cili giling ada stok, sambal udang la jawabnya. Sekali, Pak Inche balik, dia ajak makan kat Restoran Yeo Sekeluarga. Sk beritahu dah rendam udang nak masak sambal dan dah masak nasi pun. PI kata, selalu kan tanya dulu.. hahaha.. malas nak tanya-tanya (pendek kata, malas nak keluar makan sebenarnya) 😄.
dua hari lepas kak ana masak udang sambal, sama macam SK kak ana kalau masak sambal udang kupas habis kulit senang nak ngap makan hehe :)
ReplyDeletesedapnya sambal pecah telur, guna pulak bekas sambal udang yang sedap tu. Bak sini je lah sambal lebih tu..hahaha
ReplyDeleteSA x tgok gambar sambal udang sebab puasa seafood sementara waktu..hahaha...
ReplyDelete