Assalamualaikum WBT
KAKI lembu pemberian Kak Narimah yang Sk bawa balik semasa Program Ibadah Korban 1445H hari tu dah selamat masuk dalam periuk dan juga ke perut 🤣.
Terima kasih Che Li dan Cik Ani yang sediakan juadah tersebut iaitu Sup, Perut Air Asam dan termasuklah juga Daging Goreng Cili Kering.
Periuk sekarang cantik-cantik boleh terus hidang atas meja. Che Li memang pakar masak berkaitan daging, organ dan tulang lembu. Keluarga CL di Setiu, Terengganu memang memelihara lembu. Kalau kenduri-kendara tu memang tumbanglah lembu seekor.
Daging Goreng Cili Kering pun ada.
Daging Goreng Cili Kering ni kegemaran Iman tapi dia tak ada pulak, dah balik U lepas Kenduri Tahlil kelmarin.
Perut Air Asam kegemaran Pak Inche tapi PI tak ada jugak, bertugas di Stadium Sultan Ibrahim perlawanan bola JDT vs Pahang. Sk tapau bawa balik semangkuk, sekali hadap jer, licinnnn. Ratah macam tu aje dia. Sk pandai makan ni pun belajar dengan dia la jugak, cuma Sk boleh makan sikit, sekadar jamah-jamah jer la, buat syarat, hehehe.
Kalau dah kata pakar yang masak, harus sedap semuanya ni 😋
ReplyDeleteBaru tau ada masakan daging goreng cili kering.
Lin suka betul tengok babat air asam Kak, tapi setakat ni, belum pernah makan dan cuba buatnya, nak juga try, orang kata sedap beno...
ReplyDeletetak pernah lagi makan perut lembu air asam. selalu perut lembu ni buat sambal je
ReplyDeletesedapnya nampak perut air asam tu
ReplyDeletePH tak pernah makan kaki lembu tapi kalau perut usus semuanya tu boleh geng dgn PI haha...
ReplyDeleteuis sedapnya, raya haji ni tak balik johor kalau balik johor selalu abah buat sup kaki... sedap betul lah
ReplyDeletePernah cuba makan perut tapi takleh pegilah. Pada yg suka mesti dorang kata eloklah si shila tak makan, bahagian dia kita makan hahah
ReplyDeleteSedapnyaaaa, menu favourite niii ;)
ReplyDeleteperut air asam fav...hah senang hidang trus ngan periuk tu kan....tk pernh mkn sup kaki lembu
ReplyDeleteSedapnyaaa...daging cili kering tu nampak sedap betul..share le resepi SK..
ReplyDelete