Assalamualaikum WBT
HARI rabu, Angah buat Laksa Johor. Beliau ambil cuti sebab nak bawa Abang Jamal ke Klinik Kesihatan Kulai. Balik tu, tersinggah pasar dan ternampak ikan tenggiri dan ikan apatah. Teringat anak bujang dok sebut minta masakkan Laksa Johor. Guna ikan tenggiri sebab senang nak buang tulang, kata Angah. Jadi, balik kerja tu, Sk terus ke Senai.
Masuk rumah, Angah tengah siang tauge. Kemudian, Angah minta tolong hirisan daun kesum dan daun selasih. Errrrkkk.. ingat tinggal nak makan aje, hahahahahah. Eh, abaikan la kalai ada dengar suara-suara menjengkelkan dalam video-video di atas ya.
Masak sendiri tetaplah terpaling sedap... Biarlah tak sesempurna mana tp tetap ada keistimewaannya 😁
ReplyDeletemasa kecik2 makan laksa lemak kelate yg kuah putih tu guna tangan je cuma bila dah dewasa ni guna sudu la.
ReplyDeleteMelihat foto ini saya jadi penasaran dengan cita rasa laksa Johor ini, Mbak.
ReplyDeleteDisini juga ada makanan bernama laksa. Berkuah juga seperti diatas. Tapi sangat berbeda racikan bahan-bahannya.
Salam,
Laksa johor adalah list teratas dalam senarai laksa2 uncle
ReplyDeleteAduh..ngences
ReplyDeleteHari tu cari LJ kat B5 tak jumpa...
Puas hati makan laksa Johor cukup syarat. Ni yang nak menambah-nambah kan SK.
ReplyDeleteOhhh jadi paham cara makannya kak 😍😍😍. Nanti kalo saya JD ke Johor, bagi tahu di mana tempat makan yg menyediakan laksa Johor asli dan sedap yg bisa dimakan pakai tangan yaa 😄. Saya nak rasa macam orang lokal makan 😁
ReplyDelete