SARAPAN TOSEI RAWA & TELUR PINDANG ANGAH

Seri Kandi Tanah Jauhar
7

 Assalamualaikum WBT 


SEJAK malam tadi, dah berjanji dengan Pak Inche, pagi ni nak bersarapan di Restoran Thoufeeq sahaja. Malas nak sediakan sarapan tapi rajin pulak nak bersiap. Walaupun kedainya belakang rumah, takkanlah nak datang pakai baju tidur. Karang terserempak pulak dengan student, mana pulak nak letak muka, hahahaha.




Siap saja sarung tudung tiba-tiba PI bagitahu Angah datang. Angahnya lepas hantar Indah sekolah, ada urusan di Kangkar Pulai, kemudian nak ke rumah Cik Ani, tu yang singgah rumah Sk hantar telur pindang. Alhamdulillah,  rezeki. Besok bolehlah bawa ke office makan dengan nasi lemak Kak Sabariah, hehehe.




Tak jadi ke Restoran Thoufeeq, PI kata nak makan apom. Kalau nak makan apom, kenalah pergi Ashoka Curry House.




Sebelum tu PI singgah bank, depan bank ada orang meniaga sarapan, Sk turun beli kuih.  Nampak Cara Berlauk ni memang tak pandanglah kuih lain. Sebenarnya bukan tak nak pandang, tapi nak kawal bajet, tak mahu beli kuih banyak-banyak. Selain Cara Berlauk, beli karipap kentang 4 biji untuk PI. Punyalah lama tunggu tosei, habis Sk makan 5 ketul.




Ruang berhawa dingin ni baru ditambah. Ada dua ruang berhawa dingin, boleh duduk dalam tanpa caj tambahan. Kami duduk dalam sebab ruang terbuka full house.




Selain apom, PI makan tosei biasa jugak.




Tosei Rawa untuk Tuan Tanah Kedaung! Lama tak makan, tadi tu keliru jugak sama ada nak makan tosei rawa atau puri.




Suka makan dekat sini sebab dia bagi kuah dalam set mangkuk kembar 4 tu. Bolehlah cicah chutney kelapa sepuas hati, hehehe.

Post a Comment

7Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. Yang tukang tengok ni pun ikut rasa kenyang nampak tosei sampai empat jenis pencecah.

    ReplyDelete
  2. Terliur tengok telur pindang tu, lama tak makan!
    Puashati dapat kuah 4 mangkuk tu 👍🏻

    ReplyDelete
  3. Pernah cuba makan tosei.. Tapi tak kena dengan tekak.. Kuih cara berlauk tu pula kegemaran saya.

    ReplyDelete
  4. Selamat menjamu selera.
    Tak pernah lagi makan tosei

    ReplyDelete
  5. Sejak coba tosai saat di KL june lalu, saya jadi sukaaa lah kak. ❤️❤️. Memang pasti nak pesan tosai lagi kalo nanti ke KL atau Penang atau kota lainnya 😄

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!