Assalamualaikum WBT
Pada mulanya semalam, Pak Inche kata, malam nak makan Sotong Masak Kicap. Aisehhhmannn, masak kicap lagi. Turutkan ajelah sebab senang kerja lagipun sotong-sotongnya tu dah lama sangat simpan. Hari khamis kan balik cepat, adalah masa nak masak. Sekali, bila dah kekenyangan makan apom di Ashoka Curry House, PI berubah fikiran, nak makan nasi lemak pulak. Dua kali tanya, nak makan nasi putih dengan sotong masak kicap atau nasi lemak? Nak nasi lemak jugak. Kuturuti...
sedap tu tgk sotong tu...kita suka sotong camni dr sotong kering tu kalo mkn nasi lemak
ReplyDeleteterliurnya tengok nasi lemak akak,ingat nak buat juga la Ahad nanti Pia boleh outing balik rumah
ReplyDeleteCantik warna sambal tu.
ReplyDeleteNanti nak try buat telur lenggang. Lawalah kejadiannya.
Uncle pun suka yg penuh telur
ReplyDeleteSotong muncit....kena palk ngan nasi lemak haruman pandan....terliur tau
ReplyDeletesedapnya sambal sotong tu, sesuai dengan namanya buncit hehe
ReplyDeletenasib baik nasi tu tak rasa pandan kan
ada sorang kenalan ni dia kata dia tak suka belacan, tapi masa datang rumah ammi, elok je ammi tengok makan sambal ammi bertambah. dia lupa ke rasa belacan tu camna?
ReplyDeleteKita kalau buat sambal sotong sebiji2 macam tu..ada yang tarik muka nanti..hahaha...tapi kalau nak buat kena time dia kat UCAM..
ReplyDelete