Assalamualaikum WBT
TINGGAL lagi beberapa minggu sahaja lagi, cuti hujung minggu di Johor akan dikembalikan kepada hari Sabtu dan Ahad. Cuma tu la, minggu terakhir bulan Disember tu bersambung dengan bulan Januari tahun 2025 yang mana hari Jumaatnya dah 3 haribulan. Uhm.. takkanlah pulak minggu tu nak kena kerja 6 hari kan. Sk fikir, ia akan bermula pada minggu berikutnya atau lebih tepatnya 6 Januari 2025. Jadi minggu akhir tahun 2024 ni dapatlah cuti tiga hari kot, hihi. Tengoklah nanti ramalanku benar belaka atau tersasar. Waktu bekerja pun belum ada sebarang kata putus lagi.
sedap nmpk menu ikan tu...tkpernh jmpa masakan gitu kt kl
ReplyDeleteKalau bab sayur ke ulam ke memang sedap makan dengan nasi. Kaki ayam pun saya makan jugak.
ReplyDeleteBetul...meniaga ni penat..SA kan meniaga kecil- kecilan lauk pauk...memang penat dan modal memang keluar banyak..bila letak harga tinggi skit org bising..
ReplyDeletemenyelerakan...alhamdulillah
ReplyDeletemeniaga makanan memang penat...linda dulu pernah jugak buat bunga telur, memang kepuasan lah bila dapat siap tu, sebab passion kita jugak, tapi nak letak harga mahal2 tak sampai hati...jadi linda memang tak boleh meniaga sebenarnya...hahhaa
ReplyDeleteJantung pisang tu menusuk kalbu haha...
ReplyDeleteBetul, mesti ada untung jika tidak mcm mana nak teruskan operasi kan. Tapi bab barang mahal tu PH setuju.
Nampak semua menu kampung nya sedap2 kak....
ReplyDeleteAduiii...terliur la pulak masak kencur tu...macam terbau bau kat tangan walau dah basuh..🤭
ReplyDeleteSambal kerang tu guna kerang segar ke kerang frozen? Kalau segar sedap!
ReplyDeleteSelamat menjamu selera.
ReplyDeleteBetuuul tuh kak. Untung dah pasti, hanya saja besar atah kecil 😄. Skr nih susah nak naikkan harga kan. Kebanyakan orang harga tetap, tp porsi mengecil.
ReplyDeletedia improvise tukar guna ikan lain kot. sedapkan lauk kencur ni
ReplyDeleteSaya penasaran sama jantung pisang dan ikan masak kencur tu, enak banget!
ReplyDelete