Assalamualaikum WBT
SUP Ekor masih berbaki dua ketul, Sk beritahu Pak Inche, nanti makan malam (semalam), nak panaskan sup je dan tambah telur dadar. Sebenarnya, minggu lepas, tak ingat ada cerita tak, Pak Inche minta masak Sambal Daging. Tapi, tak jadi masak sebab tiber Pak Inche kata, nak makan Bihun Hailam kat Al-Anisah, dah makan nasi siang tu. Dagingnya pulak, Sk dah rendam, Sk rebuslah dagingnya, nanti rosak jika disejukbeku semula. Hari esoknya tu, Sk ambil sikit buat Sambal Daging (tak ambil gambar). Tu yang Sk fikir, panaskan Sup Ekor dan tambah baki daging yang dah rebus tu bagi banyak sikit isinya.
lengkap menu
ReplyDeletesemua ada ,telur dadar tu wajib bila ada msk paprik
Aduhai...dah agak kalau Pak Inche pi beli sayur bukan sayur aje dia beli..mesti ada lauk tambahan...
ReplyDeleteUish... menu macam makan kat kedai ni....
ReplyDeletelamanya tak makan kerabu mangga sejak dah tebang pokok mangga kat rumah Taman U dulu tu
ReplyDeleteNampak sedap2 belaka.
ReplyDeleteKita nak kerabu mangga tuuuu. Hihihi
ReplyDeleteberselera makan...ada kerabu mangga...tak pernah lg makan sotong paprik..
ReplyDelete