Assalamualaikum WBT
HARI ahad lepas, Pak Inche hantar gambar ikan yu ni kat whatsapp group. Pergi pasar borong Pontian, katanya. Dah gian la tu lama tak ke sana. Sk minta tengokkan kalau ada telur ikan mayong kat pasar tepi sungai tu. Ada, sepinggan/sepasang dua kantung telur, RM70, ya ampunnnn... Mahal namatey harga telur mayong sekarang.
lamanya tk mkn sup ekor....kedai fav area umh dh tutup yg slalu mkn
ReplyDeleteTak pernah lagi try masak udang paprik, selalunya ayam je saya masak paprik. Perencah Siam tu macam best je, nanti nak cari jugaklah.
ReplyDeleteKalau cakap pasal masak lauk ni, kiteorg biasa makan 2 jenis lauk - satu protein satu lagi sayur. Paling kuat pun 3 jenis kalau masak lauk yg tak semua makan contohnya anak sulung tak makan udang jadi kena buat ayam goreng utk dia jadi ada 3 jenis lauk atas meja.
Mahalnya telur ikan mayong sekarang... Baik beli udang hehe...
ReplyDeleteLama betul tak makan sup ekor...
Adoi terus rasa nak makan sup.
ReplyDeleteSA x pandai makan satu lauk..paling skit 2 lauk..selalunya 3 lauk..hehhe..suami pun x pandai makan banyak lauk, cukup satu lauk je..tapi dia kena la terima hakikat..bini dia makan 2-3 lauk...
ReplyDeletehahah...minyak dia yg beli apa ada hal. yang jadi hal kalau abih dinding dapur memercik minyak pastu tak reti lap. itu laki kita la tu...gerammmmmmm je mandang.
ReplyDeleteSedap, sedap! Udang besor! Alhamdulillah, 3 lauk ke, 1 lauk ke, rejeki Allah bagi.
ReplyDeletesup siam sedap..ada rasa masam2 sikit....selalu mkn 2 jenis - sayur & lauk...kalau masak tomyam, satu jenis lauk saja...hehe..
ReplyDelete