MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Sunday, May 16, 2010

KISAH ORANG NAK KURUSKAN BADAN

ASSALAMUALAIKUM... Salam Pagi Minggu...
SEKEJAP lagi nak pergi kenduri orang kahwin, anak saudara perempuan saya di Rengit. Dah siap ni ha, tinggal nak pakai tudung je. Tapi nak masukkan cerita lawak sekejap.. hehe. (belum apa-apa dah ketawa)

Lawak kali ni agak 'blues' sikit ya. Minta maaf kepada semua, anggaplah ini gurauan hujung minggu. Bagi surirumah merangkap wanita bekerja tu, hilanglah sikit penat menyelesaikan urusan rumahtangga pagi ni kan.

Kisahnya begini...

Seorang mamat yang memang gemuk masuk ke sebuah fitness center dengan niat untuk menguruskan badan. Seorang lelaki di kaunter berkata kepada mamat tadi, "Kami menawarkan 2 program di sini... RM50 untuk versi 'Biasa' dan RM100 untuk versi 'Cepat'".

"Saya ingat nak ambil yang biasa punya sebab saya baru je nak try kuruskan badan", kata mamat tadi.

"OK. Encik sila masuk ke bilik NO. 5 di penjuru bilik sana", jawab lelaki penjaga kaunter.

Mamat tadi pun masuk laa ke bilik yang di suruh lalu menutup pintunya. Selang 2 minit kemudian, datang laa seorang perempuan yang memang lawa, cantik, body best, mantap dan segalanya. Dia kemudian menanggalkan kesemua pakaian sehinggakan mamat tadi dah tak senang duduk dan berpeluh-peluh.

Perempuan itu berkata, "Kalau tuan dapat kejar saya, tuan bole buat aaaapa saja dengan saya... hik hik hik" dan dia terus berlari di dalam bilik itu. Mamat tadi pun kejar punya kejar, sampai 10 minit, pun tak dapat-dapat jugak. Dia cuba lagi sampai akhirnya, dia jatuh terjelepuk ke lantai... pengsan. Apabila dia sedar, dia terus ke kaunter dan lelaki penjaga kaunter menyuruhnya menimbang berat dan mendapati berat badannya telah turun 3kg. "Wow! Memang berbaloi aku bayar RM50... memang senang rupanya nak kuruskan badan", katanya sendirian.


Esoknya, dia datang lagi ke situ dan terus ditegur oleh lelaki di kaunter.

Setelah diberitahu program-program seperti semalam jugak, dia bersetuju untuk cuba versi 'Cepat'.

"Baiklah, encik sila masuk ke bilik NO. 6 di penjuru bilik sana", jawap lelaki penjaga kaunter.

Setelah beberapa minit di dalam bilik itu, datanglah seorang body-builder yang tough dan terus melondehkan pakaiannya. Body-builder itu berkata, "Saya akan kejar kamu dalam bilik ini dan kalau saya dapat... . hehehe"

2 comments:

  1. Hahahha...ada2 aje Yusa ni...mau tak mencicit kawan tu lari sebab kena kejar ngan body builder...kalau dpt nanti abiss!!

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

FESKO KPYPJ 2017

Assalamualaikum... Sk ingin mengajak anda yang tinggal berhampiran Kulai atau sekitarnya untuk sama-sama memeriahkan Festival Konvokesy...