Assalamualaikum wbt
IMAN kata, bonda dah boleh jual pes kari 😝
Dah 88 kali bonda masak kari bulan ni, komplen Sk pada Pak Inche. Apa ketidaknya, hampir tiap minggu dah masak kari.. kari.. kari. Malam tadi pun samo, sampai tak larat nak ambil gambar dah, hahahaha.
Kari Ayam favourite Pak Inche. Sedap, katanya.
Kubis Goreng Ala Mamak
Mula nak masuk kentang dua biji dalam kari tapi rasa macam banyak pulak, kentangnya dah kopek tapi. Jadi, hiris nipis-nipis, goreng. Oh, jangan pelik ya bila dengar orang Johor cakap (sebut) perkataan 'tapi' kat belakang, hahaha.
Ayam Goreng wajib. Kebetulan hari tu ada kumpul hati, pedal dan organ ayam, sedaplah meratah.
Esoknya ulang lagi lauk yang sama, biasalah Sk, suka masak untuk dua tiga kali makan terus, jimat tenaga.
Kubis Stail Mamak lagi, ni kurangkan serbuk kunyit.
Ayam goreng tak ada, kita gantikan dengan Sotong Goreng Kunyit. Kadang cakap jemu dah makan kari, tapi.. bila dah lapar, tak sedar pulak menambah nasi, hahaha.
Tudiaaaa....menantu mami ni...Nasib baik la ni ada serbuk kari.Kalai dulu jenuh giling rempah la SK🤣
ReplyDeleteBetul la...Bila sembang dengan Johorean kat belakang ada tapi...
igtkan ada sambungan lagi..rupanya tapi adalah perkataan akhir
Kari pun karilah janji perut kenyang hihi... Nampak sedap pulak kentang tu digoreng gitu ye
ReplyDeletekari sk memang nampak mengancam lah..
ReplyDeletekuah kari buh kicap...sedapp...cantik koleksi Portmeirion..
ReplyDelete