Assalamualaikum wbt
KISAH masa hari Cuti Peristiwa lagi, Pak Inche request nak makan ketam. Aduyai, baru feeling nak jadik tapak sulaiman sehari suntuk, tapi tak apa, setakat masak ketam, apadahal. Lainlah kalau disuruh masak kepala kerbau, ke kan. Jadi, kita angguk sajalah. Pak Inche nak mintak masak sambal tumis sebenarnya tapi agaknya dia tengok muka sedih Sk bila disuruh masak sambal tumis, dia pun kata, boleh jer kalau nak masak lemak cili api, hehehe.
Uiiii...lauk kayangan kegemaran Cella ni...tapi tu la harganya takut nak beli.Macamana la orang yg berniaga lauk kan..Kalau kat Nasi Kandaq takpa orang dah terima harganya
ReplyDeleteSaya pun suka masak lemak stail SA. Ringkas tapi sedap. Cukup bubuh kunyit hidup atau serai dengan cili padi, tanpa bawang-bawang.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteSedapnya ketam masak lemak... Maknanya telur ketam tu diasingkanlah ye SK? PH selalu masak sekali je dgn ketamnya :)
DeletePerghh kuning betul lemak cili apinya tu😋😋😋 podeh tak?
ReplyDeleteKalau saya, lawan masak lemak kena ada sambal belacan..
ReplyDeleteTauhu sumbattttt....dapnyaaaa...eh minggu ni nak buat la tauhu sumbat...
ReplyDelete