Assalamualaikum wbt
JUMAAT lepas, Pak Inche gi out station lagi. Destinasi kali ini ke Alor Setar pulak. Pak Inche kata, sehari jer, sabtu dah balik. Eh, marilah kita ikut, kan. Lebih kepada risau sebenarnya memikiokan dia berseorangan membelah lebuhraya. Pak Inche pun dah kata okay tapi bila fikir balik, ahad nak masuk pejabat pulak. Sejak bos baru ni, tak boleh suka suki ambil cuti kecemasan. Kena betul-betul cemas, baru boleh bercuti. Jadi, pasrah aje la kena tinggal.
Sehari sebelum Jumaat, Sk masak Sambal Ayam kegemaran Pak Inche. Esoknya, sambal ayam yang masih berbaki, Sk panaskan buat lauk Iman makan tengahari. Untuk diri sendiri, Sk masak Sambal Sardin dua ketul. Sardin cap ayam tin besar, isinya 4 ketul aje. Dua ketul, Sk buat inti sandwich untuk sarapan sebelum keluar tonton Air Force The Movie, bakinya, masak Sambal Sardin ni laaa 😆 Bolehlah lepas-lepas gian, lama tak makan 😍😍😍.
Minggu ni, dah mula cuti sekolah, kan. Pelajar di kolej Sk pun sedang bercuti semester selama dua minggu. Naza pun cuti jugak, gamaknya, bawa anak3 berjalan. Si sulung dan yang kedua, bersekolah asrama, masa nilah nak berkumpul seisi keluarga, kan. Terasa sunyinya di kolej, dalam pejabat, apatah lagi. Kepala pulak, masih senoneng.. banyak sangat ambil ubat barangkali. Mata pun asyik nak terpejam aje, hurmmm.. semoga dapatlah bertahan sampai ke petang, hahahaha.
Samalah, saya pun asik pejam.je sehari dua ni
ReplyDeleteSesekali syok juga ada me time kan..Boleh melingkar & lari dari jadual kebiasaan kan..
ReplyDeleteSekarang kan..SA dah x leh makan sardin selalu..sebulan sekali je...bukan sebab mahal tapi SA notice tiap kali makan sardin SA akan sakit kaki...
ReplyDelete