Assalamualaikum WBT
SEHINGGA Cik Ani balik dari hospital malam tadi, ibu masih ditempatkan di zon kuning. Keadaan ibu dah stabil dan beransur baik tapi disebabkan tidak cukup katil di wad sebenar, maka kenalah menunggu. Sk semalam pun sekejap berlari ke hospital, sekejap berlari ke office. Mujurlah jaraknya tak begitu jauh berbanding dari rumah. Yang penting, minta kebenaran dengan bos. Angah pula, setelah melihat keadaan ibu stabil, meneruskan amanat untuk berkursus di Melaka. InsyaAllah, semuanya baik.
Hari ahad, hari pasar Pak Inche. Pak Inche hantar gambar dua ekor ikan kembung yang dah siap digaramkunyit.
Yang keseekoran ni, diminta masakkan kari. Dah siap siang buang perut tapi kepala dan ekor tak potong. Ni kalau ibu Sk nampak, setahun dia mengungkit ðŸ¤!
Lepas siap mandi semua, baru mula memasak. Amboi, kemahen tebal mekap kau ya Cik Kembong. Sembang-sembanglah dulu naaa.
Pak Inche dah siap tumbuk (baca : kisar) sambal belacan. Lengkaplah lauknya, Kari Ikan Kembung, Ikan Goreng, Sambal Belacan dan Ulam Timun. Pak Inche kata, tak puas makan kat rumah Kak Roz tuari tak ada ikan goreng, hahahaha. Iman makan pulut kuning Cik Ani sebab tak makan Kari Ikan Kembung. Mengada-ngada tekaknya!
Sedapnya kari ikan kembung...lawan ngan sambal belacan, ulam timun..memang bertambah la makan nasi..
ReplyDeleteMoga Mak akak dalam lindungan dan peliharaan Allah swt .. Akak pun kena sabar dan kuat yaa.. ujian dr Allah ..
ReplyDeleteKita paling suka ikan kembong masak kati atau asam pedas ..
smoga cpt sembuh utk ibu SK...kari ikan ada sambal belacan lps tu ada ikan goreng tu ngam
ReplyDeletesemoga mak SK diberikanNya kesembuhan segera, aamiin.. rajin masak kari ikan sekor memang sedap kan kak ana suka kari ikan kembung lemak2 gini :)
ReplyDeletesemoga cikAni diberi kesembuhan ye kak.... risaunya kita bila mak tak sihat kan...
ReplyDelete