Assalamualaikum WBT
JAMMED melekat pagi ni, nasib baik ada roti. Ini gara-gara dua kejadian kenderaan rosak di laluan ke pejabat. Satu kejadian kereta rosak di Taman Laman Setia manakala satu lagi lori rosak di lebuhraya Pasir Gudang dekat-dekat dengan Warung Wak Radol. Dah la Sk keluar lambat sikit, maka semakin lambat la. Tak dapatlah balik awal hari ni, huhuhu.
Kejadian 10 hari lepas, pergi minum-minum di Padi Kopitiam Eco Botanic. Sajalah nak minum-minum gitu.
Menu dia agak lain sikit. Banyak pilihan dessert.
Pakkal dah kenyang masa tu.
Goreng pisang sambal kicap pun ada tapi dah habis pulak.
Pesan Kaya Butter White Bread 1 set. Ni 1/2 dah dimakan.
Sea Coconut with Longan Dessert Sweet Soup (cold) pilihan PI.
Halus mulus parutan aisnya.
Popiah (2 pcs). Popiah tu panjang dia potong dua, dapatlah 4 ketul.
Snow Fungus with Lotus Seed Dessert Sweet Soup (Hot) ni untuk Tuan Tanah Kedaung. Ni kalau kat Johor kita panggil Cikong, hehe.
Iman makan Tomyam Char Lou Shu Fen with Prawn, lupa nak ambil gambar makanan Iman, hehehe. Lou Shu Fen tu nama mee dia kot, dia guna mee udon, char tu goreng.. jadi Mee Udon goreng tomyam dengan udang, gitulah kot maksudnya, hahaha.
Mujoq bawa roti, bulih makan dgn jem ahak :D
ReplyDeleteCikong tu pernah dengar... macam lai ci kang sikit2 dak? Ampun kalau salah hihi
kena dah tu SK, dalam jemmed ada pula roti hehe :)
ReplyDeletemujur ada bekalan roti...mengancam sunggu sea coconut longan
ReplyDeletesea coconut tk mkn tp longan fav...
ReplyDeleteAiiih lapaaaaar saya lihat menu2 nya, trutama yang sea coconut 😍😍😍. Segar sangat nampak kak
ReplyDeleteSea coconut tu sedapnya...
ReplyDeleteMinuman yang SK pesan tu, boleh sejukkan badan, kan.
ReplyDeleteIni baru betul jem ada roti. hihi..ohh orang Johor panggil cikong eh. Tapi saya tak tahu, Johor tak berapa nak Johor sangat. Sea Coconut with Longan Dessert Sweet Soup tu macam sedap je.
ReplyDeletePergghhh.... dahsyatnya menu!
ReplyDeleteCikong, dessert, popia tu.... aduhai!