MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sayur sejarah selfie semur SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Sunday, May 16, 2010

KISAH ORANG NAK KURUSKAN BADAN

ASSALAMUALAIKUM... Salam Pagi Minggu...
SEKEJAP lagi nak pergi kenduri orang kahwin, anak saudara perempuan saya di Rengit. Dah siap ni ha, tinggal nak pakai tudung je. Tapi nak masukkan cerita lawak sekejap.. hehe. (belum apa-apa dah ketawa)

Lawak kali ni agak 'blues' sikit ya. Minta maaf kepada semua, anggaplah ini gurauan hujung minggu. Bagi surirumah merangkap wanita bekerja tu, hilanglah sikit penat menyelesaikan urusan rumahtangga pagi ni kan.

Kisahnya begini...

Seorang mamat yang memang gemuk masuk ke sebuah fitness center dengan niat untuk menguruskan badan. Seorang lelaki di kaunter berkata kepada mamat tadi, "Kami menawarkan 2 program di sini... RM50 untuk versi 'Biasa' dan RM100 untuk versi 'Cepat'".

"Saya ingat nak ambil yang biasa punya sebab saya baru je nak try kuruskan badan", kata mamat tadi.

"OK. Encik sila masuk ke bilik NO. 5 di penjuru bilik sana", jawab lelaki penjaga kaunter.

Mamat tadi pun masuk laa ke bilik yang di suruh lalu menutup pintunya. Selang 2 minit kemudian, datang laa seorang perempuan yang memang lawa, cantik, body best, mantap dan segalanya. Dia kemudian menanggalkan kesemua pakaian sehinggakan mamat tadi dah tak senang duduk dan berpeluh-peluh.

Perempuan itu berkata, "Kalau tuan dapat kejar saya, tuan bole buat aaaapa saja dengan saya... hik hik hik" dan dia terus berlari di dalam bilik itu. Mamat tadi pun kejar punya kejar, sampai 10 minit, pun tak dapat-dapat jugak. Dia cuba lagi sampai akhirnya, dia jatuh terjelepuk ke lantai... pengsan. Apabila dia sedar, dia terus ke kaunter dan lelaki penjaga kaunter menyuruhnya menimbang berat dan mendapati berat badannya telah turun 3kg. "Wow! Memang berbaloi aku bayar RM50... memang senang rupanya nak kuruskan badan", katanya sendirian.


Esoknya, dia datang lagi ke situ dan terus ditegur oleh lelaki di kaunter.

Setelah diberitahu program-program seperti semalam jugak, dia bersetuju untuk cuba versi 'Cepat'.

"Baiklah, encik sila masuk ke bilik NO. 6 di penjuru bilik sana", jawap lelaki penjaga kaunter.

Setelah beberapa minit di dalam bilik itu, datanglah seorang body-builder yang tough dan terus melondehkan pakaiannya. Body-builder itu berkata, "Saya akan kejar kamu dalam bilik ini dan kalau saya dapat... . hehehe"

2 comments:

  1. Hahahha...ada2 aje Yusa ni...mau tak mencicit kawan tu lari sebab kena kejar ngan body builder...kalau dpt nanti abiss!!

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?