MIRACULOUS LA SANGAT ZULAIKHA - Alam Sari Di Tanah Jauhar

MIRACULOUS LA SANGAT ZULAIKHA

 Assalamualaikum...

Sumber gambar - Google Image



BELIKAN... pinta anak saudara SK yang paling kecil, Zulaikha.. selepas menunjukkan youtube kartun Miraculous The Ladybug. Rupanya hati keciknya tu berkenan betul dengan costum ladybug dalam kartun tersebut, hahaha. Sk pun teruja jugak tengok, pertama kali sebenarnya tahu pasal Miraculous ni, terus cari dekat Shopee.


Mula tu, takut jugaklah tersalah beli sebab costume ni senyawa, bersambung dari leher sampai hujung kaki. Tapi, panduan saiz yang diberi cukup mudah untuk kita sesuaikan dengan saiz badan anak kita tu.


Suka sangat Zulaiha bila dah dapat costume ni. Nak pakai ke mana tu tak kisahlah, pakai dalam rumah pun pakai jerlah, jangan dia pergi buat aksi macam Miraculous sudahlah, hahaha.


Salah satu aksi Miraculous, haha.. abaikan kaki ayoh Zulaikha tu ya. ..  abaikan jugak kain bertimbun dengan plastik beso-beso tu. Bukan main susah nak suruh bergambar sebab takut dengan Pak Inche. Apa yang ditakutkanlah??


Miraculous sedang mempromosikan kerepek pisang tanduk ibu. hehehe.
Banyak permintaan kerepek pisang tanduk ni cuma bekalan pisang tanduk selalu susah nak ada.


Miraculous dan Kakak Iman, dia panggil Kak Yaya. Tengok tu, sampai hujung jari costume nya, hehehe.


Jaga baik-baik costume ni, mana tahu boleh masuk pakaian beragam, haha.. nanti pakai tutu skirt bagi sopan sikit, hahaha.


10 comments:

  1. Alahaii comel..sama macam anak kita Amat masa kecik, segala katun nak contume nyaa, nasib dulu ayahnya keje SG, so memang kita beli sana aje..

    ReplyDelete
  2. adududu comel sangat ni. mesti anak sedara tu suka sangat kan

    ReplyDelete
  3. alahaiii so cute in read ni, mcm ladybird !

    ReplyDelete
  4. Ni makcik nak pesan kat Zulaikha.. Sebelum pakai kena pi kencing dulu na...
    Takut nanti tak sempat nak buka.

    HHhhahahah

    ReplyDelete

  5. permainan poker dengan pelayanan CS yang ramah dan terbaik hanya di IONQQ :D
    WA: +855 1537 3217

    ReplyDelete
  6. Suka tengok Zulaikha dengan custom Ladybug merah pegang kerepek pisang. Naaaa... tu dia kombinasi merah kuning warna bendara negeriku!

    ReplyDelete
  7. ya Allah comel betul..hahahah..kat mana ek saya nampak orang post gambar kartun ni..tak ingat pulak..

    ReplyDelete
  8. CHOMEY dah tuu makcik., skjap je tuh., xlama lg dh xleh dipakai., hehehe

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih