Assalamualaikum WBT
LAMA sungguh la dapur kat rumah Sk ni tak berasap. Kita warm up sikit la tuari, Sk masak Sotong Masak Kicap atas permintaan Pak Inche la. Dua kali dia pesan, masak kicap tau, bukan masak hitam 😆
Kalau diikutkan malas nak jer makan kat luar, tapi bosan jugak tau sebenarnya sebab kami kan biasanya makan tempat yang sama jer, hahahah. Alah, setakat Sotong Masak Kicap, petik jari jer nak masak. Tak sampai 15 minit siap!
Pak Inche bawa balik lauk Kari Daging beli dari Dapur Asmara buat tambah-tambah. Sk baru cadang nak goreng telur dadar, tak jadik la.
Dia beli sambal belacan juga. Kari Daging RM12, Sambal Belacan RM2. Ulam pucuk janggus petik kat belakang rumah Kuala Ketil.. jauh berjalan ulam Pak Inche, hahahaha.
Selamat menjamu selera
ReplyDeleteKari dan sambal belacan satu kombinasi yang sememangnya enak.
ReplyDeleteTiga hari lepas kita masak sotong hitam, bukan sotong kicap.
ReplyDeleteJauh mengembara pujuk janggus tu ye.