Assalamualaikum WBT
BARU lepas siang udang, buang tangkai cili api dan belah petai yang beli kat Pasar Tani Taman Sri Pulai, pagi tadi. Tahulah PI tu, asal hari ahad nak pergi pasar tani. Hari ni katanya, teringin nak makan sambal udang bubuh petai banyak-banyak.
Balik dari pasar tani tadi, singgah Thoufeeq Bistro untuk sarapan. PI macam selalulah, makan tosei cecah kuah kari kambing. Sk teringat, hari tu Iman makan Mee Goreng Daging sedap sangat, tapi Sk minta mee goreng mamak biasa. Rasa dia dah la tak sama macam mee goreng Iman, tapi rasa mamak tu tak ada jugak. Macam rasa mee goreng kantin aje, kuciwa kita dibuatnya.
Ni malam tadi punya kisah, masak Nasi Goreng Ayam untuk makan malam. Pagi kan sarapan Soto Perdana Madu 4. Petang tu makan kenduri di Pekan Nanas (nanti cerita). Jadi, malam tu dah malas nak keluar. Sk masak nasi baharu dan masak nasi goreng. Isi ayam tu dari bahagian dada ayam yang Sk asingkan siap-siap.
Tengah taip-taip ni, sakit perut la pulak. Nanti kita sambung cerita okeyyyy.
Nasi Goreng memang sedap. LeYa pun kadang tak tahu nak masak apa, LeYa goreng nasi jugak
ReplyDeleteMesti letops kejadian sambal petai tu ye SK...
ReplyDeleteNasi goreng ni makan la bila pun, sedap sokmo kan
Okaylah tu hari Ahad gi pasar tani dapat beli barang-barang fresh. Susah juga nak maintain rasa makanan tu sama kan. Memang kuciwalah tak dapat yang ikut selera kita. Nasi goreng penyelamat. Janji konyang gitu.
ReplyDeleteSelamat menjamu selera
ReplyDeleteAduh.. Ada sambungan pulak.. Tak. Habis cerita.. Hehe
ReplyDeleteCari- cari gambar sambal udang petai..x nampak plak...rupanya bersambungggg...
ReplyDeletePadahal nampak sedap mi goreng mamak tuh kak. Saya termasuk sukaaa mi goreng mamak. Tp memang terkadang dpt yg asin sangat, atau hambar 😅. Dapat yg sedap, barulah jadikan langganan langsung ☺️
ReplyDelete