Assalamualaikum WBT
DAH masuk tahun 1447H ni, baru la teringat nak masukkan gambar kek lapis yang Sk beli masa hari raya puasa tahun lepas (1446H) dari sepupu Sk yang dipanggil Kak Tity. Kak Tity mewarisi bakat membuat pelbagai jenis kek dari ibunya yang kami panggil Mak Uteh. Mak Uteh berkahwin dengan pakcik Sk, adik arwah abah, Pak Uteh. Haaaa.. begitulah salasilahnya, hehehe.
Mesti ada lagi kan kek lapis tu?kikiki
ReplyDeleteHalusnya lapisan kek tu. Entah berapa lama nak melapis gitu. Kagum!
ReplyDeleteNi lupa masukkan gambar buat entri, sekali dengan pakej lupa makan yang dalam freezer ke? ðŸ¤
Habis lom kek ni?
ReplyDeleteBukan semua orang boleh buat kek lapis ni. Saya jangankan kek lapis, kek butter biasa pun tak reti buat. Hehe.. Banyaknya kek, masa hari raya, jamu semasa tetamu datang, cepat je habis kek lapis ni.
ReplyDeleteHalusnya lapisan kek lapis tu. Mesti teliti orangnya ni...
ReplyDeleteIni yg bertingkek-tingkek tu ke?
ReplyDeleteSaya tabik spring dengan ora g yang rajin buat kek lapis!
ReplyDeleteFuhh..dia punya kehalusan kenipisan berlapis-lapis tu berapa lama ambil masa entah nak siapkan sebiji tu. Padanlah dengan harga dia pun. Bukan senang nak buat kek lapis ni. Kepakaran dan kesabaran kena seiringan.
ReplyDeleteKek lapis ni sekali makan memang tak boleh makan banyak-banyak. Makan sikit-sikit dan kena nikmati betul-betul.