KEK LAPIS BY COUSIN

Seri Kandi Tanah Jauhar
8

 Assalamualaikum WBT 


DAH masuk tahun 1447H ni, baru la teringat nak masukkan gambar kek lapis yang Sk beli masa hari raya puasa tahun lepas (1446H) dari sepupu Sk yang dipanggil Kak Tity. Kak Tity mewarisi bakat membuat pelbagai jenis kek dari ibunya yang kami panggil Mak Uteh. Mak Uteh berkahwin dengan pakcik Sk, adik arwah abah, Pak Uteh. Haaaa.. begitulah salasilahnya, hehehe.



Kak Tity bukan tinggal di Johor tapi KL. Kek boleh pos tapi sebab Cikwa sanggup nak ambilkan, kita minta Cikwa jer la tolong ambil. 


Kek Lapis Rempah (RM150/ whole cake)


Halus lapisan Kak Tity


Kek Lapis Asam Manis (RM100/ whole cake)


Bahagi-bahagikan untuk simpan di freezer dan di chiller. Sedap tapi tak boleh makan banyak-banyak. Kalau tak simpan macam ni,  ghisauuuuu!
Tags

Post a Comment

8Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. Mesti ada lagi kan kek lapis tu?kikiki

    ReplyDelete
  2. Halusnya lapisan kek tu. Entah berapa lama nak melapis gitu. Kagum!

    Ni lupa masukkan gambar buat entri, sekali dengan pakej lupa makan yang dalam freezer ke? 🤭

    ReplyDelete
  3. Bukan semua orang boleh buat kek lapis ni. Saya jangankan kek lapis, kek butter biasa pun tak reti buat. Hehe.. Banyaknya kek, masa hari raya, jamu semasa tetamu datang, cepat je habis kek lapis ni.

    ReplyDelete
  4. Halusnya lapisan kek lapis tu. Mesti teliti orangnya ni...

    ReplyDelete
  5. Saya tabik spring dengan ora g yang rajin buat kek lapis!

    ReplyDelete
  6. Fuhh..dia punya kehalusan kenipisan berlapis-lapis tu berapa lama ambil masa entah nak siapkan sebiji tu. Padanlah dengan harga dia pun. Bukan senang nak buat kek lapis ni. Kepakaran dan kesabaran kena seiringan.
    Kek lapis ni sekali makan memang tak boleh makan banyak-banyak. Makan sikit-sikit dan kena nikmati betul-betul.

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!