<strong>ACAR PENCUK</strong> - Alam Sari Di Tanah Jauhar

ACAR PENCUK

ASSALAMUALAIKUM..

YANG ini ada macam-macam panggilannya kan.. Ada yang pangil acar timun, ada yang panggil acar nenas. Saya panggil pencuk. Nak membuatnya pun amatlah senang dan mudah, tapi tak boleh pejam matalah, nanti terpotong jari.



Bahan-bahan:
1/2 biji nenas dihiris
1/2 batang timun dihiris
1 biji cili hidup (merah) dihiris
1/2 labu bawang besar dihiris
1/2 sb cuka masak
1 sb gula (kurangkan sedikit)
1/2 sk garam

Gaulkan sebati semua bahan dan bolehlah dihidangkan.

No comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih