TUKAR KASUT

 Assalamualaikum wbt


DUA-DUA kena tukar nampaknya. Dan ingatkan harga minyak masak jer yang naik, harga 'kasut' kereta pun ikut naik sekali.


Nasib baik ada sponsor tapi, ada masalah lain la pulakkkk! 


Brake pad dah habis, kena tukar.



Tu takpa, absorber link belah kiri pulak bengkok. Boleh tengok perbandingan gambar atas (bahagian kiri) kelihatan absorber link tu bengkok berbanding belah kanan (gambar bawah) yang normal. Uncle tu tanya, selalu bawa jalan jauh ke?


Sk pernah cerita tentang keadaan struktur jalanraya umpama tampalan kain perca setiap kali perjalanan balik. Juga pemasangan 'rumble strips' dan 'cat eye' yang perlu ditempuh setiap hari. Uncle tu setuju itu antara faktor penyebabnya. 

Hurmmm.. nampaknya kena memandu 10km/j setiap kali lalu jalan ni lepas ni. Walaupun yang bengkok cuma sebelah, tapi kena ganti dua-dua (sepasang). Bertabah ajelah Pak Inchenya. Terima kasih Pak Inche, semoga Allah swt akan menggantikannya dengan yang lebih baik jua nanti di akhirnya, Amiinnn YRA.


Bestnya kasut baru.. hehehe.














Post a Comment

6 Comments

  1. Alhamdulillah ada orang tolong tampung. Harga boleh tahan mahal untuk tukar.

    ReplyDelete
  2. Huhuhu
    Bila cukup nisab dan haul nya ...ada ja la dia minta tukar kan...huhuhu
    Apapun Alhamdulillah kerana tidak berlaku perkara yang buruk ketika memandu..
    Semoga kita semua dalam lindungan Allah

    ReplyDelete
  3. Selamat berkasut baharu buat kedua-duanya. Dah sampaikan masanya tu.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih