Assalamualaikum wbt
KISAH Sabtu lepas, yang konon-kononnya nak Jalan-jalan ke Melaka, tapi tak jadi. Kami ke Aeon Tebrau sebab Iman nak ajak babahnya makan di Sanook Kitchen. Sampai depan restoran, nampak ada papan bertulis 'Take Away Only'. Alasan staf, banyak barang habis. Macam tak logik, ke pinggan yang habis?? Hehehe. Buntu jugak sebab tahulah Pak Inche tu agak cerewet sikit, kan. Dia ajak makan seafood kat Pasir Gudang, tapi kami berkeras nak makan dalam Aeon jugak, hahaha.
Cuba nasib di Rusim Kitchen. Mudah-mudahan menepati selera, kalau tak tepat, sekali ajelah datang makan sini, kan.
Suasana di Rusim Kitchen yang have-have.
Cap Ibu dan Anak
Tiga beranak.
Tomyam... lulusssssss. Tapi udangnya cenonet sungguh.
Orange Sauce Chicken. Sedapppp.
Terpaling sedap, Sambal Squid. Sotong lembut dan ada letak bendi. Suka rasa sambal dia.
Servis pantas, makanannya pun sedap.
Pak Inche nak Siakap Stim Hong Kong.
Jeng jeng jeng!
Ehemmm.. sedaplah masakan Stim Hong Kong, nya. Sos tu walaupun tak begitu cair tetapi tidaklah masin.
Diakui sedap.. servis pun pantas, plating pun cantik, suasanan indah, haha.
Rusim Kitchen
Aeon Tebrau, Johor Bahru.
Jauhnya nak makan sedap macam ni.....kalau sesat ke JB nanti bleh la ajak SK dating ke sini...ehhehhhhhh
ReplyDeleteBoleh3, nanti gtau tauuuu, ehemmmm
DeleteElok jew menenggek siakap stim hong kong tu ye SK.
ReplyDeleteCantik warna ayam orange tu.
Kannn Kak Amie, elok kepala siakap tu terletak
DeleteMacam tak perasan pulak Rumis Kitchen ni.. nanti try laa cari...
ReplyDeleteDia kat bawah2 tu jugak, depan The Manhattan
DeleteTergelak...tiba ada cap ibu dan anak🤣
ReplyDeleteMata saya sorang saja ka yang perasan PI makin slim?🤔