MAKAN DI RESTORAN SENOKO

 Assalamualaikum wbt

"LAMA tak nampak adik!" Kata seorang pekerja Restoran Senoko semasa mengambil buku menu di belakang meja Iman. Kami hampir habis makan sebenarnya, tapi dia baru nampak. Sebelumnya, Sk nampak dia sibuk menyediakan minuman di belakang.

Memang betul, pun. Kali terakhir kami ke sana, beberapa hari lepas raya di kampung.  Sk ada cerita, masa tu, masakannya kurang sedap, macam orang lain yang masak. Jadi, lama jugak la tak ke sana kerana trauma, hahaha. 


Kali ini Iman cakap, kalau tak sedap lagi, memang akan disenaraihitamkan, hahaha. Sampai-sampai jer, tengok Restoran Sayam yang berjiran dengan Senoko, dah dibuka semula setelah hampir dua tahun ditutup. Jadinya, tinggal satu lot sahaja ruangan restoran tapi masih ada meja kosong

Macam selalu, kami pesan seekor Siakap Stim Limau, Tomyam Seafood, Sup Ekor, Baby Kailan, Sotong Sambal, Sotong Goreng Tepung dan Telur Dadar. Mak aihhh... Sedap terlampau okeh.. syukur.. syukurrr.


Siakap Stim Limau, rasa macam tak boleh nak berhenti menyudu sos limau dia tu. Aaaa.. kenapa sedap sangat...hahahaha. Tapi kena akur, la.. bulan Julai ni, semua benda naik harga. Siakap ni pun dah naik dua hinggit. Semak harga lauk lain, Pak Inche kata, naik jugak. 

Yassalammmm... Bertabahlah!


Post a Comment

5 Comments

  1. MasyaAllah.. mmg sedap siakap stim limau ni.. CH pun smpi licin kuah dimangkuk restoran tu.
    Salam Zulgijjah SK

    ReplyDelete
  2. Bertabahlah ke bertambahlah...?

    ReplyDelete
  3. Siakap tu.. segar kalau dapat hirup kuahnya tu..

    ReplyDelete
  4. Haritu makan kita belek gak resit, sekali kena matak dek Laki hahaha.. katanya, kalau nak belek resit, masak duk uma jer hahahaha sabo je laaa

    ReplyDelete
  5. Semua nya naik. jangan darah kita naik dah lah ye SA. hehehe

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih