Assalamualaikum WBT
SEHARI sebelum hari yang Sk masak Nasi Lemak tu, memang rancangannya nak masak nasi lemak juga tapi tak jadi sebab Pak Inche ajak makan di luar pulak. Kami ke Restoran Masakan China Muslim Yeo Sekeluarga di Gelang Patah. Dah banyak kali Sk blog tentang Restoran Yeo di Alam Sari Tanah Jauhar.
Pilihan menu tulis sendiri atas kertas nota yang disertakan bersama buku menu. Disebabkan Iman tak ada, kenalah tulis sendiri. Ambil empat jenis lauk dan Cakue Mayonese kegemaran.
Cakue Mayonese (RM16) ni memang favourite Sk sejak dulu-dulu. Pertama kali makan cakue mayonese di Restoran Steamboat Rawa, Taman Pelangi.
Sebelahnya tu, Chicken Lemon (RM18). Ayamnya rangup dan empuk, sos lemon masam manis.. kecur pulak menaip ni 😆.
Baby Kailan Sos Tiram (RM13), sebagai pelengkap pengambilan serat.
Sizzling Tofu (RM16). Ni pun kegemaran Pak Inche. Memang selalu pilih lauk yang Pak Inche suka aje la.. semua lauk yang dia suka, Sk suka aje 🤣.
Lupa nak snap pic Siakap Stim Lemon (RM30). Sama harga dengan Siakap Tiga Rasa di Jack Sparrow, tapi Jack Sparrow besar ikannya. Ngam-ngam bilnya seratuih, dapat diskaun 70 sen, heheheh.
Siakap RM30 jer oka tu murah.. Nampak makanan pun sedap2 :D
ReplyDeleteEeeh... belum pernah rasa cakue mayonis. Teruja dan merasa.
ReplyDeleteteringin nak beli sizzling pan ni...pastu boleh main masak2 sendiri kat rumah. tp kalau beli pan kene beli ngan pengepitnya sekali kan
ReplyDeletemenarik gak yang ni...size S pun nampak besar portion dia SK
ReplyDelete