MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Monday, May 10, 2010

TEKA TEKI TEKA TEKUK... hilangkan mengantuk..

ASSALAMUALAIKUM...
Ngantuklah pula di tengahari ni... Jom.. Segarkan otak..

Baca teka- teki ni, tak payah cari jawapan... tak payah susah payah fikir..


1)Dalam banyak-banyak air, air apa yg paling berani?
Jawapan: air terjun..sebab dia... (mesti ramai dah tau ni)
berani terjun!!!!


2)Dalam banyak-banyak binatang, binatang apa yg bertelur dan beranak??? kira 2 alam la niiii....
jawapan : siput babi laaa.....ye la siput bertelur,babi beranak(betoi x?)


3)banyak-banyak sungai, sungai apa yang paling berat?
jawapan: Sungai Besi...(Ha...ha...ha...lawak tak...alahhhh,lawaklah ye...)


4)Kereta dengan motor, mana lebih tua? ha..jawablah.saya bagi 2 saat.
........................................................................
..................................1saat
........................................................................
...................................2saat
jawapan: motor, sebab motor pakai tongkat...MUAHAHAHA.....


5)huruf jawi apa yang ada angin...keh keh keh..jawab jangan tak jawab.. nak tau apa?
jawapan: huruf TA dan YA laa... ( kan jadi TAYAR tu..HEHEHE...)


6)Nih teka ni...kasut apa yang paling keras??haa..pikiaq2..apa?
jawapan : kasut BATA laaaa... (muhahaha..lawak ka???)


7)Antara huruf A hingga Z,banyak-banyak huruf tu..mane huruf yang boleh kahwin ??

jawapan ialah huruf i ngan u lerrr.. hehehehehe nih antara (pasangan bercinta lerrr )


8)Kalau kawan-kawan pandai ilmu hisab (orang dulu2), 5 orang cina tolak 3 orang india , jadi apa?
jawapan: orang india tu jatuh lah....(keh keh keh!!!)


9)Okey, nak tanya hampa, benda apa kalau naik tak turun dah?
jawapan :kui..kui..kui dia umuq la.ish...ish....


10)Seekor gajah dan seekor kancil, berjalan-jalan dalam hutan. Suatu ketika, mereka terjumpa sebuah titi.

Semasa kancil menaiki titi tersebut, titi tersebut runtuh. Kancil telah patah kaki. Gajah pula patah?

Gajah patah apa rasanya ya????

Jawapan: Gajah patah balik ler



11)Dalam banyak-banyak lembu,lembu apa yang orang cari,(any answer?)

Jawapan :lembu yang hilang lah. kalau tak hilang siapa lah ada masa nak kisah pasal lembu.


12)Hidupan apa di dalam laut paling tua????
Jawapan: udang sebab dia sudah bongkok dan berjanggut..ha--ha--ha--ha--


13)Cube teke ye benda apa apabila kita berdiri dia baring, bila kita baring dia berdiri........?

Jawapan: tapak kaki la......

14)Banyak-banyak ikan, ikan apa yang pemalu...

Jawapan: ikan sardin, sebab tu dia duduk dlm tin..

15)Andaikata anda terjumpa mayat manusia atau bangkai haiwan,apa yang anda tutop dulu????
Jawapan: Tentulah tutup Idong..

16)Apakah benda yang kita potong ia tetap akan panjang????
Jawapan: tentulah kacang panjang, takkan dah potong panggil kacang pendek lax.. tak sesuai tow...

17) Burung apa yang boleh berdiri tapi tak boleh duduk atau baring?
Jawapan : Laaa... senang ni pun tak taw ka? Burung Penguin la.. tak caya cari gambar penguin.. hehe

Jumpa lagi di cerita lawak lain kali ya....

2 comments:

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?