Assalamualaikum WBT
BARU nak syok cuti-cuti, dah kena masuk pejabat hari ini. Apa nak buat, bukan banyak pun cuti tahun yang ada. Nak kena jimat-jimat, manalah tahu nanti nak pergi obesi ke kan, kena ambil cuti lama pulak, hahahaha.. berangan! Tu tak pa, hari ni clock-in lambat 8 minit. Puncanya, ada lori rosak di laluan utama masuk ke Lebuhraya Perling. Di persimpangan bertingkat menghala ke Skudai, juga sesak disebabkan insiden langgar belakang. Eh, nak turun jejambat pun sesak juga pasaipa tataw. Depan Plaza Angsana pun sesak tak bergerak, pelik.. pelik! Rasa nak patah balik rumah qadha' tidur, hahaha.
Hari pertama di Ipoh, sebelum daftar masuk Hotel Impiana Ipoh, kami terlebih dahulu singgah ke Ah Mat Cafe milik anak Allahyarham Mamat Khalid yang terletak di Taman Jubilee. Tapi, sebenarnya, sebelum tu pun, kami singgah sarapan dulu di Restoran New Hollywood. Tak lengkap la kan Pak Inche kalau tak mengopi dan makan Prawn Mee di RNH setiap kali ke Ipoh.
Cari-cari tak ada pulak menu Mee Kari Kuah Laksa kegemaran Yah Kuchai, hahaha. Pengikut filem dan telemovie Allahyarham pasti kenal siapa Yah Kuchai.
Jauhnyer jjcm
ReplyDeletemenarik nmpk lempeng kelapa tu..tk pernh mkn
ReplyDeleteAlamak, fail la pulak kuah lodeh tu ye...nampak sempurna dah huhu
ReplyDeleteold school nya restoran ni, boleh lah nanti kak ana singgah kalau ke Ipoh kan..
ReplyDeleteEnaril pulak lempeng buat kekecik camtu..Boleh tiru ni
ReplyDeleterasanya lontong ngn serunding tu, mungkin lontong darat kot kak.... sayang betul rupa dh cantik tapi masin sangat yek
ReplyDeleteAdui kak, nak tersedak sebut mi kari kuah laksa tu. Teringat scene dia tu. haha..Macam best juga makan kat sini. Suasana dia menarik. Menu pun banyak menu kegemaran ni. Kuah kalau masin nau dan serbuk kunyit pun banyak boleh patah selera. huhu...
ReplyDeletetukang masak tu nak kawen kot masak masin sangat..janji lempeng kelapa sedap ye SK..
ReplyDelete