Assalamualaikum WBT
SEMPENA Cuti Hari Kemerdekaan yang ke 66 semalam, kami ke Melaka. Tak boleh nak jalan jauh-jauh sangat sebab plannya saat akhir. Pak Inche banyak kerja tapi nak jugak berjalan. Ingatkan bolehlah sampai utara memenuhi jemputan Mak Ngah, tapi apakan daya, bukan rezeki kami.
Sedap nampak sotong tu. Nyumss
ReplyDeleteSama kita, takde rezeki makan kenduri Makngah ☺️
ReplyDeleteBetul, Anjung Batu ni lebih tenang dan kurang sesak kan. Jeli kelapa tu wajib PH makan kalau ke sana.
harga buleh tahan gak! Abam Kie cuma mampu beli bahan mentah n masak d rumah...
ReplyDeleteSeafood itu kalau fresh walopun hanya dibakar saja dan pakai sambal kicap, pasti tetap sedap 👍🤤. Rasa udang segar akan lebih terasa kalau hanya dibakar begitu saja.
ReplyDeleteHarganya tak mahal sangat pula. Menyesal saya saat di Melaka tak banyak eksplor kak 😅. Hanya di jonker.
Huhuhu ...
ReplyDeleteHaritu hati berbunga bila SK reply dapat datangn.Tapi tu la kita hanya merancang kan..
Nasib baik Jaja sampai juga sebagai wakil...🤭
Macam mahal sedikit.. Biasanya boleh bawah RM100 ni..
ReplyDeletesaya makan kt kedai persona kt umbai ikan bakar macam lagi murah. udang laut saiz macam akak makan tu rm70/kg. sotong saiz besar pun sama rm70/kg. jenahak rm60/kg. siakap rm30 sekor, anggaran berat dalam 700-800gram. pari tak ingat plak harga. pergi masa cuti sekolah baru ni.
ReplyDelete