Assalamualaikum WBT
HARI tu, masa Kak Imah ajak temankan dia berurusan di Taman Molek dan makan di Kafe Frenche Roast, Sk ada borak-borak la pasal nak beli cincin omeh tapi tak ada geng. Kak Imah terus kata, jom jom. Amboi, Kak Imah.. pasal shopping omeh, nombor shatu dia! Hahahaha.
Hajat di hati nak beli cincin buat basahan, yang boleh pakai hari-hari la gitu. Bajet RM800 jer.. tapi, mak aihhhh.. cincin halus pun dah seribu, wak. Nangis tepi kaunter, Sk.
Kami pergi ni hari Jumaat, rehat panjang, kan. Sebelum balik office, kita makan dulu di Nasi Lemak & Western, Taman Damansara Aliff.
Lupa apa nama makanan Kak Imah ni. Macam kueyteow sup tapi bukan. Nampak berselera Kak Imah makan, tentu sedap.
Cucur Udang Mak Timah namanya. Ingat nama Mak Timah tu pun sebab sama nama pembantu am kami, hihi. Ni kira cucur udang stail utara la sebab ada tauhu dan timun serta dicicah dengan kuah kacang. Sk lebih suka cucur udang cicah sos lada.
Beef Lasagna. Sebelum pesan lasagna ni, Sk tanya dulu, frozen ke.. letak dalam aluminium foil ke? Bila staf dia beritahu, homemade, customer order baru buat, barulah Sk setuju.
Lama jugak menunggu lasagna ni dihantar ke meja, Sk ingat staf tak masukkan order ke. Baru menanya, nampak chef dia hulur dari tingkap kitchen. Aaa.. ni memang betul-betul made from scratch ni. Sedap.. betul-betul sedap dan dimasak dengan penuh kasih-sayang.
Sk dengar ramai orang kata, nasi lemak dia pun sedap. Okey, lain kali kita datang makan nasi lemak pulak laaa.
Kan SK, harga emas laa nih.. paduuu... nampak sedap semua menu dalam gambar tu lapar pula dah :)
ReplyDeleteYe la SK...kita nak tukar gelang, cincin dan anting2 dania masa baby pun tak berbaloi...sudahnya x jadi tukar...
ReplyDeleteemas mahalnya skrg....kalau dibanding dulu-dulu....semua sedap menunya 💗💗
ReplyDeleteSeram tengok harga omeh sekarang. Sedap2nya menu kat situ.
ReplyDelete