Assalamualaikum...
SELESAI URUSAN SERI PADUKA BAGINDA semalam, Sk mengambil kereta dan barang-barang di pejabat, kemudian terus pulang ke rumah. Nampaknya, tak ada siapa yang menyuarakan untuk makan di luar. Pak Inche kata, buat sandwich sahaja untuk makan malam, letak Beef Salami yang dia beli dia Aeon, kelmarin.
Hurmmm.. mahu kenyangnya Pak inche setakat makan sandwich. Jadinya, Sk masakkan juga, Spaghetti Bolognese supaya boleh dijadikan bekalan Iman dan Sk ke pejabat hari ini.
Siapkan sos bolognese dahulu, kemudian terus buat sandwich. Dah makan sandwich, baru perasan, lupa nak selit slice cheese, hihi.
Geram tengok strawberry cantik-cantik di aeon, beli sebekas. Ada coklat lebih dalam mangkuk, kita panaskan, letak minyak masak sikit, bagi meleleh, boleh feeling2 Cameron Highlands 😍
Makan tiga beranak tapi macam ada lima anak ek. Sengaja buat banyak sebab nak buat bekal sarapan dan makan tengahari sekali.
Guna spaghetti jenama Barilla saiz N5, sos bolognese Barilla dan campur dengan tomato puri DuChef. Macam biasalah, cara Sk memasak, tumis bawang putih, masukkan daging cincang, bawang holland, sos bolognese, tomato puri, garam dan lada hitam.
Masa masak ni, teringat kawan Iman,
Si Ommol yang dah jauh di Kelantan, peminat Spaghetti Bolognese Mak Iman nombor satu 😜
wow.. x tahan tgk kesegaran strawberry tu.. hehehe
ReplyDeleteMenu western feeling di cameron highland pun boleh. Fav spaghetti bolognese tapi tak pernah cuba jenama yang akak sebutkan tu. Nanti boleh cari :)
ReplyDeleteRomantic dinner 3 beradik ni🤣
ReplyDeleteTelan- telan air liur SA baca entry ni
ReplyDelete