SELAMAT TINGGAL MR RUSH

 Assalamualaikum...

SETELAH 8 tahun berkhidmat, akhirnya Pak Inche melepaskan Toyota Rush kesayangan beliau. Bukan tak sayang, tapi dalam usia purbakala ni, ditambah lutut dah dimakan anai-anai katanya, PI dah tak larat lagi memandu kereta manual dalam keadaan jalanraya yang semakin sesak setiap hari.


Tangkap layar dari ig stories Iman, gambar kenangan bersama Mr Rush, hari terakhir dia bersama kami. Rasa nak pecah pulak dada menaip entry ni.. dan airmata pun berlinangan.

Oh, kasih ...
Andai ini kesudahan
Ikhtiarku tiada lagi
Walau kita saling sayang
Terpaksa kuundur diri
Agar tiada pihak terluka
Kerna kita

Kau dipaksa lupakan aku
Dengan rela kau menurut
Kuterpaksa lepaskanmu
Walau sayangku bertaut



Post a Comment

7 Comments

  1. Sedih lepas barang disayangi. Itulah sekarang kereta banyak auto.

    ReplyDelete
  2. part last tu...saja je nak suruh ammi nyanyi pagi2 ni kan..

    ReplyDelete
  3. Fuh... Betul2 punya sayang ni.....

    ReplyDelete
  4. Terpaksalah melepaskan pergi. Saya pun dah lupa dah bawak kereta manual ni..Semoga Mr Rush dapat pemilik yang baik elok jaga dia.

    ReplyDelete
  5. Terus keluar lagu Scan...yeay dah tau SK sokong sape dalam GV8....

    ReplyDelete
  6. Oh, kasih ...
    Andai ini kesudahan
    Ikhtiarku tiada lagi
    Walau kita saling sayang
    Terpaksa kuundur diri
    Agar tiada pihak terluka
    Kerna kita

    ReplyDelete
  7. Goodbye, moga baik baik je keadaannya lepasni dan moga bertemu lagik ye...

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih