Assalamualaikum...
MASAKLAH apa-apa.., jawapan Pak Inche bila Sk bertanyakan lauk apa yang nak dimasak untuk makan malam, semalam. Hah, dah habis idea agaknya tu, lalu Sk mencadangkan Telur Masak Kicap dan Ikan Gelama Masin yang baru dibeli dari Tanjung Dawai. Okay, jawabnya pendek. Ini sudah bagussss.. bolehlah Sk berehat sikit 😅
Kononnya, kalau tak banyak kerja memasak, bolehlah buat laundry. Pun tak.. sebab.. kepenatan menempuh kesesakan di jalanan. Itulah hakikat yang harus ditempuhi setiap kali balik kerja. Ikut jalan biasa pun jem, ikut highway pun banyak kereta jugak. Masing-masing berasak nak balik rumah, tak macam waktu pagi, boleh tenang-tenang memandu sambil kunyah roti dan hirup kopi 😍
Lauk jahat ni SK...lauk buat makan bertambah pas tu menangis di bucu katil
ReplyDeleteLauk peberet Amat Kak, hari-hari pun takpe...
ReplyDeleteP/s: Dah lajuu blog akak ni, senang klik masuk dan komen, takyah tunggu lama dah hehehehe
lauk beracun ni..beracun bagi PC sebab nanti asyik nak tambah nasi je kejenya..sikit-sikit tambah nasi kalau banyak kali separuh periuk nasi juga rompong.
ReplyDeleteSedapnya ikan masin gelama.Beli dari Tanjung Dawai pula memang syok makan tanpa was-was...belacan mana..belacan..?🤭
ReplyDeleteCukup dah ni SK, nak2 ikan masin Tg Dawai tu sedap!
ReplyDeletehalah halah lauk niii... lagi sedap dari chicken chop...huhuhuhu....
ReplyDeleteLauk paling senang dan cepat siap masak. Sedap pun sedap. Bergenang air mata sebab sedap kan :) mak siap bertambah lagi tu. hihi
ReplyDelete