Assalamualaikum...
HARI tu dapat lagi pisang tanduk dari rumah Angah. Memang setiap kali, ada aje pisang tanduk yang dah tak berapa muda untuk dibuat kerepek, kan. Selalu la, ibu suruh ambil. Kadang Sk buat PENGAT, kadang GORENG, kadang buat CEKODOK. Nak dimakan begitu saja, macam beso sangatlah pulak kan, haha.
fuh nampak mahal!
ReplyDeleteFuhh.. bisa bikin gula melambung donkkk...hahaha
ReplyDeletesedap ni..lama tak makan pisang tanduk..memang selalu buat pengat je..tak pun rebus.
ReplyDeletePerghh..boleh jadi menu terbaik minum petang dari dapur kak SK ni. Terasa rasa manis caramel bergabung dengan pisang tanduk tu.
ReplyDeleteMakan pisang caremel ni ingat kat Chef Florance Tan..Pernah tengk dia buat makan ngan ice cream..yummy
ReplyDeleteThe way you explain a complex topic in an easy-to-understand way is really impressive. Keep it up.
ReplyDeletebeverage packaging box