Assalamualaikum wbt
LEWAT pagi ini, baru goreng nasi untuk brunch. Selalunya hari Jumaat, jika nak buat nasi goreng, Sk akan masak sebelum Pak Inche ke pejabat, tapi tadi macam tak terajin pulak. Biarlah Pak Inche tu sarapan macam selalu je. Biasanya, dia akan minta Nor, pengawal keselamatan, tolong belikan sama ada roti canai atau nasi lemak.. begitulah.
Terlebih rajin, tumbuk rencah nasi goreng guna lesung batu. Sambil tumbuk bawang dan cili padi, ikan bilis Sk goreng hingga garing, kemudian masukkan dalam lesung dan tumbuk lagi bersama bawang dan cili. Semua bahan kemudian Sk tumis dalam kuali, pecahkan telur dan masukkan nasi, garam dan daun sup, gaul hingga mesra. Makan nasi goreng panas-panas yang diletakkan semangkuk kecil cili padi agak mencabar. Ditambah lagi hirup pulak nescafe panas. Dia punya 'feel' lain matcham, hahaha.
okey esok nak beli nescafe...hahahaha
ReplyDeleteFavourite juga makan pedas lawan air panas haha
ReplyDeletePedas.. panas.. berpeluh. Memang nikmat. Puas hati.
ReplyDeleteOk...adinda berjaya membuat kekanda terliur..Sekarang juga kanda ke dapur nak masak nasi goreng cili padi jugak
ReplyDeleteSukanya kita kalau ada sepiring nasi goreng kampung pedas dengan cili padi depan mata! Sediakan secawan minuman panas juga...aauummm!
ReplyDelete