MAKAN DI THE BANANA LEAF KITCHEN

Seri Kandi Tanah Jauhar
5

 Assalamualaikum wbt

Sambungan kisah KE KL AHAD LEPAS

GARA-GARA tak cukup 'narlekerk' mendaun pisang di Bananabro, Pak Inche mengajak pekena Nasi Daun Pisang lagi sebelum balik ke rumah. Kami ke  The Banana Leaf Kitchen, Eco Botanic dan ini kali kedua Sk dan Iman ke sini tapi kali ketiga bagi Pak Inche. Sebelum ni, dia datang lunch buffet dengan klien tapi disebabkan kami sampai pun dah petang, buffet dah habis, ada menu ala carte sahaja. Boleh baca kisah MENDOSA DI THE BANANA LEAF.



Masuk-masuk jer, terus dapat menu.. SK belum sempat duduk lagi, hihi. Jom kita tengok...


Menu Al Carte


Menu minuman.

       

Suka dekorasi dalam restoran yang ala ala dalam taman. Sesuailah dengan lokasinya di Eco Botanic. Macam sebuah restoran masakan India yang Sk pernah pergi di Tanah Aina, tapi tu la.. tak buat entry makan di Tanah Aina tu, hahaha. Zaman malas berblog.


Lassi Mango RM12.99
Kira ni, upah jadik supir, selalu Sk pesan ais kosong jer, haha.  Pak Inche langsung tak pegang stereng eh, kemahen dia. Sepanjang jalan tidur ya, kepenatan gara-gara out station tiga minggu berturut-turut.


Iman memang sukalah makan Nasi Daun Pisang. Anak mamilah mamak la katakan...

     

Banyak dia bagi papadom. Dah lapar sangat nampaknya Pak Inche tu. 


Sk memang dah tak mampu berfikir masa ni. Ikut Pak Inche la nak pesan apo, janji balik tak yah masak dah.


Claypot Chicken Curry RM34
Cabbage Poriyal RM20
Chicken 65 RM27
3 Steam Rice RM15


Oh, dekat sini ada sambal khas. Sedap jugaklah gaul dengan kari tu, tapi Sk rasa, kari Sk lagi narlekerkkkk.


Chicken 65

Chicken 65 ialah hidangan ayam goreng berempah yang berasal dari Hotel Buhari, Chennai, India. Ia merupakan hidangan pembuka atau snek ringkas. Rasa hidangan boleh dikaitkan dengan cili merah, tetapi set ramuan yang tepat untuk resipi boleh berbeza-beza. Ia disediakan menggunakan ayam tanpa tulang dan biasanya dihidangkan dengan hiasan bawang dan limau. Sumber


Tuan Tanah Kedaung bersama penaja JJCM Alam Sari Di Tanah Jauhar, hahahaha. Terima kasihlah encik penaja. Pasal makan cakap aje apa nak, insyaAllah, akan diluluskan.

The Banana Leaf Kitchen

Jalan Eko Botani 3/2,
Taman Eko Botani,
79100 Nusajaya, Johor

Tel : 07-596 4747

Buka setiap hari

8 pagi hingga 10 malam


Waze lebih mudah

Post a Comment

5Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. Wah...habis la daun pisang lepas ni..hihihi
    Gaya PI dengan pakaian dan kepit rokok tu..kalah Noah Hujan kay KLFW..kalau dia tengok..nangis ni....hihihi
    Baguih PI ni...tak berkira dengan anak isteri.Semoga Allah limpahkan lagi rezeki PI & SK sekeluarga🤲🤲🤲

    ReplyDelete
  2. Eh..eh..dia siap brsemut plak di bawah matahari depan kedai erk....semoga dimurahkan rezeki PI...hehehe....

    ReplyDelete
  3. Comel je puan tanah & tuan penaja :D

    ReplyDelete
  4. Saya suka kalau dal banjir! Hehe

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!