MASAK LEMAK TELUR CEPLOK

 Assalamualaikum WBT

MINGGU ini sudah bermula cuti semester Iman selama seminggu. Aaa.. seminggu jer cutinya. Masa Iman cuti ni la pulak, Pak Inche sibuk dengan program Media Prima yang bakal berlangsung bulan ini. Sk pulak sibuk dengan pengambilan baharu dan pelajar tahap 3 yang akan menamatkan pengajian minggu hadapan. Jadi, tak boleh nak bercuti ke mana-mana, duduk rumah sajalah Iman nampaknya cuti-cuti ni. 


Hari ni tak keluar meronggeng ya. Ingat-ingat, esoklah baru keluar tiga beranak. Pagi tadi, Iman pasang Laci Kabinet Ikea yang dah berbulan-bulan dibeli tapi nak memasangnya tu kena ambil mood jugak. Baru siap badannya, lacinya belum, kita makan dulu!

Masak Lemak Telur Ceplok aje la.. Iman kata, lama tak makan. Bagus jugak la.. mula ingat nak keluar makan kat Anjung Selatan, tapi dah mengerjakan kabinet tu, kirim salam aje la. Baik masak aje senang... Jimat pun jimatttt.

Syukurrr Alhamdulillah.

Post a Comment

9 Comments

  1. maafkan saya ceplok tu apa?hahaha 1st time dengar perkataan ceplok

    ReplyDelete
  2. SK uiii ceplok tu apo....hahahaha...adoi la...tp suka je gulai telor macma ni...maslahnya kat rumah tu Pak Zain x leh makan kari...asal termakan je sakit perut bergulung2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pecah telur dalam gulai atau sambal, ceplok namanya. Sk pun bljr dari socmed, heheh.

      Laaa.. cemana tu, Pak Zain.. tak leh la nak lepak mamak.

      Delete
  3. first time tahu ceplok tu apa haha lega kan bila dah pasang laci ikea tu

    ReplyDelete
  4. Telur cepluk...
    Teringat puding telur ceplok yang real rupa telur ceplok..
    Selamat bercuti Iman

    ReplyDelete
  5. Macam² nama masakan sekarang eh. Haha

    ReplyDelete
  6. Saya tertarik dgn perkataan ceplok.. saya pun baru tahu perkataan ceplok.. Hahaha

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih