SARAPAN HARI INI & SEMALAM

 Assalamualaikum WBT


SARAPAN Sk dua beranak semalam, Nasi Goreng Seafood. Seafood-nya cuma udang dan sotong, kemudian campak cili api centil atau cili padi montel 5 - 6 biji, bila tergigit rasa berdesing gigi, hihihi.  Sk ambil cuti semalam, jadi kononnya pagi tu nak sarapan di luar tapi M untuk keluar lebih menguasai dari M untuk  memasak 😆.


Pagi ni pulak, goreng spaghetti bersama hirisan sosej. Tambah rajin, panggang lagi empat ketul sosej. Kalau semalam sarapan ala Malaysia, hari ni sarapan ala western. Janji perur kenyang, hati senang. Pak Inche pulak terlibat dengan program Jom Heboh maknanya dua hari ni, no sambal no kari, bolehlah kita layan masak lemak cili api.

☺️☺️☺️

Post a Comment

4 Comments

  1. Tudiaaaa....Pak Inche xde dia masak fav dia laaa.....banyaknya rencah seafood dia...

    ReplyDelete
  2. Meriah nampaknya nasi goreng seafood tu... Spaghetti pun tak kalah nampaknya 😋

    ReplyDelete
  3. Wah,udang besau tu..
    Baru tau PI tak makan masak lemak cili api rupanya..

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih