Assalamualaikum WBT
HARI ini Pak Inche ke KL, pulangkan harta syarikat ke ibu pejabat di sana. $k dah janji nak masakkan kari ayam, belum sempat masak nasi dia dah masuk rumah. Mengalahkan kerja kat tempat biasa, hari-hari sampai rumah masa bulan dah timbul.
Yang penting sedap haha ..
ReplyDeleteKat sini dah lama tak jumpa kiub lembu. Sedap kalau dimasukkan dlm masakan berasaskan daging...
memang..sambilmenumis, sambil mereneh, masa tu la nak prep bahan lain lah, nak basuh bekas lah, blender la,,,
ReplyDeleteSama pulak style kita... sambil² menumis sementara tunggu minyak keluar kita basuh² mana yang perlu dulu.. sbb tu paling ideal mmg sinki sebelah dapur... sonang kerja kita kan
ReplyDeleteTak kisah la rempah ikan ke apa ke..janji sodap, PI makan licin kan...yang buat dah tentu2 SK...hehehehe...
ReplyDeleteHebak mung...macam best pula nama kari ni..Adabi kena bg reward ni..hihihi
ReplyDeleteikan ado, ayam dah pasti...lombu pun ado. ngammmmmm dah buleh buek zoo dlm periuk ahahha
ReplyDelete