Assalamualaikum WBT
TAHUN berganti lagi.
Kisah minggu lepas, balik dari Kursus TABLE SETTING AND VIP SERVING
Balik tu singgah Senai, tengok-tengok ibu dah siap goreng ikan talapia. Jap lagi, ikannya dah terjun dalam periuk berkuah lemak cili api. Kita pergi petikkan lima enam helai daun limau purut, campak dalam periuk untuk lebih aroma.
Ada Tauhu Semedang.
Ada sambal belacan.
Di sini, $k mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru 2023. Semoga tahun baru ini membawa kesejahteraan dan kebahagiaan kepada semua pembaca Alam Sari Di Tanah Jauhar, insyaAllah!
Happy New Year! Semoga maju jaya untuk 2023!
ReplyDeleteSelamat Tahun Baharu 2023.Semoga semuanya dalam nikmat,berkat dan kasih sayang Allah swt🤲
ReplyDeleteSelamat Tahun Baru SK!
ReplyDeleteAdoi, terliur sungguh nampak ikan talapia masak lemak ni .. lama dah tak beli talapia, esok lusa kena cari gak ni :)
Saya ke Jakarta yang lalu, di sana memang banyak hidangan ikan talapia.
ReplyDeleteKami jarang mkn ikan tilapia ni.. mkn pn ms kat kedai seafood je.. ikan masak lemak mcm ni pn jarang sgt.. kalau udang dan ayam mmg biasa... hehe.. tp masak lemak dan sambal belacan mmg x dpt dipisahkan.. haha.. anyway happy new year 2023 kak
ReplyDeleteBest..kalau x goreng pun x pe..campur plak pucuk ubi...goreng pucuk paku belacan...perghhhh....nalaaaaa pergi dia ...Selamat Tahun Baru 2023 SK
ReplyDeleteok petang ni nak cari tauhu.. haha.. selamat tahun baru kak!
ReplyDeletebestnya...masakan ibu....ikan talapia feveret...
ReplyDelete