MAKAN DI DAPO MOKCIK KOPI POKCIK SEMPENA HARI JADI IMAN

 Assalamualaikum WBT

BELUM cerita lagi tentang kisah makan-makan sempena Hari Ulangtahun Kelahiran Iman yang ke 22, baru-baru ni. Syukur, dapat jugak buat makan-makan sebab kalau ikutkan, nak adakan jamuan hari jadi Iman lewat seminggu selepas kami balik dari Kelantan, tapi tiba-tiba fikir, macam ada baiknya juga ianya dibuat sehari sebelum ke Kelantan iaitu sehari sebelum tarikh lahir Iman.

Kali ini, Sk membuat tempahan di Dapo Mokcik Kopi Pokcik yang terletak di Skudai. Walaupun waktu operasi DMKP cuma sehingga jam 7 malam sahaja, namun istimewa malam tu, ia dibuka sehingga jam 10 malam. Terima kasih, mokcikkkk!

        

Iman dan nenek. Selepas muktamad nak buat makan-makan tu, Sk elakkan Iman ke Senai sebab risau nenek terlepas cakap, hahaha.


Iman serahkan pada Sk untuk pilih deko kek. Malam tu, baru dia tengok keknya, lawa sangat sampai tak puas ditenung, hahaha. Sebenarnya, Iman cuma tahu pasal jamuan ni pun, selepas dia ikut Sk hantar kek ke DMKP tengahari tu. Sk pulak dah pesan dengan Yana (Eat & Treats Homebakery) supaya tutup kek. 


Rasa berbaloi tempah kek dengan Yana walaupun jauh dengan rumah. Eh, jom tengok pilihan menu masing-masing malam tu.


Mee Kari menjadi pilihan Pak Inche dan Cik Ani.

        

Zulaikha nak makan Chicken Chop.

        

Abah dan Ilham makan Burger Nasi Lemak, Ibu (Angah) makan Spaghetti Aglio Olio.


Sk pilihkan Spaghetti Aglio Olio untuk Iman. Pening sebenarnya nak pilihkan apa sebab dalam senarai menu, tiada makanan kegemaran dia.

        

Pizza Shahsuka dan Pizza Otak-Otak, kongsi-kongsi.


All Day Breakfast ala Mokcik pilihan Tuan Tanah Kedaung.

        

Indah dan nenek makan Nasi Lemak Basmathi. Nasi Lemak Basmathi dihidangkan bersama Sambal Udang dan lauk pilihan Indah, Ayam Rendang.

        

Untuk nenek, Nasi Lemak Basmathi dengan Daging Palembang.

        

Che Li pilih Spaghetti Lala Salted Egg.

Makan-makan Di Hari Jadi Iman

Nasi Lemak Daging Palembang - 1
Nasi Lemak Ayam Rendang - 1
Spaghetti Aglio Olio Seafood - 2
Burger Nasi Lemak Combo Set - 1
Burger Nasi Lemak Ala Carte - 1
Mee Kari - 2
Spaghetti Lala Salted Egg - 1
Chicken Chop - 1
Breakfast Ala Mokcik - 1

Latte + Hazelnut - 1
Frappe Matcha - 3
Frappe Chocolate - 2
Teh Tarik - 2
Lemon Tea Ais - 1
Caramel Macchiato - 2
Strawberry Cheese Cake - 1

Jumlah RM300.70

Sedap dan berbaloi-baloi!


Lepas semua habis makan, baru nyanyi Happy Birthday, Allah Selamatkan Kamu dan Panjang Umurnya. 

        

Foto dengan Sugar Daddy.

        

Foto dengan BFF.

        

Housemates.


Gaya sopan


Gaya bebas.


Iman dan abah. Dulu masa kecik-kecik, Iman cakap, dia dah tahu yang dia anak angkat. Sk terkejut, siapalah yang bawa mulut cerita benda tak betul. Rupanya, dia kata, dia anak angkat ibu, anak kandung bonda, hahaha..

        

Pesan Cik Ani untuk setting kek atas stand cake dan letakkan lilin. Kek saiz 8" Perisa Vanilla dengan Vanilla Fresh Cream dan Blueberry Filling yang sedap.

              


Mekaceh Indah dan Zulaikha datang birthday  Kakak Yaya.


Terima kasih Dapo Mokcik Kopi Pokcik!

Dapo Mokcik Kopi Pokcik

No 56, Jalan Skudai
Kampung Baru Skudai,
81300 Skudai, Johor Bahru, Johor

018-7651844

Buka setiap hari kecuali Jumaat
9 pagi hingga 7 malam.

Post a Comment

6 Comments

  1. berbaloi sambut kat sini dan kek tu memang cantik...mesti rasa pun sedap...

    ReplyDelete
  2. Bila entah nak singgah kedai Mokcik ni haaa..

    ReplyDelete
  3. Terkejut pula baca Iman anak angkat.
    Rupanya anak angkat ibu. Kena baca betul-betul.
    Alhamdulillah sambut bersama dengan tersayang memang seronok.

    ReplyDelete
  4. Memang sweet birthday cake tu macam birthday girl juga yang sedondon putih pink..comel bunga rose kat kek tu..

    ReplyDelete
  5. terliur tengok kek iman bila dah potong tu

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih