Assalamualaikum WBT
TAK menahan sana-sini tengok rakan-rakan maya tayang lauk sardin untuk berbuka puasa. Teringin dan teringat pulak, Sambal Tauhu masih berbaki sambalnya, Sk macam tu la, kuah kari ke, sambal ke, asam pedas ke, kalau ada baki kuahnya tu, mesti simpan. Jadi, ni, Sk masukkan dalam kuali baki Sambal Tauhu, baki Sambal Nasi Lemak Cik Ani dan terus tuangkan sardin satu tin. Yang ada pulak sardin tin besar aje, tapi sardinnya tak besar-besar sangat, ada 8 ketul sardinnya, hehehe. Sk tambah bawang besar potong bulat dan cili padi, nyummyyyyy!
Goreng Telur Dadar.
Ceduk Sambal Sardin separuh..
Goreng Sawi Pak Choyyy
Berbuka seorang semalam sebab Pak Inche ada Majlis Buka Puasa dengan Petronas di Holiday Villa.
Petronas bagi Sampul Raya Cantik dan Tart Nenas sebalang.. kuih raya pertama la ni.
Ni sahur pagi tadi, buat nasi goreng sotong.. sotong tu baki Sotong Goreng Kunyit hari tu. Burppp.. Syukur Alhamdulillah.
Kita pun dah beberapa hari mengidam nak buka atau sahur lauk sardin tapi tin sardin belum datang bergolek ke dapur.
ReplyDeleteAlamak, agaknya mambang yg belum golekkan tu
Deleteseronok juga buka puasa sorang2 sekali sekala ye kak boleh pilih menu ikut tekak sendiri..
ReplyDeleteBetul, kdg kalau ramai bukan tak boleh ikut tekak tapi kita beralah sbb malas nak masak banyak lauk, hihi
DeletePuasa ni kita dah 2 kali buat sambal sardin pedas2..lawankan dengan telur dadar...memang laju menyuap..hahha...hari ni x tau la Mak Pah masak apa...
ReplyDeleteKita tengok sambal sardin awak la tu SA.
DeleteUntungnya dapat kuih raya awal
ReplyDeleteIsh..pakat masak sardin ni...macam nak kena follow gak ni
ReplyDelete