Assalamualaikum WBT
KISAH malam tadi.. melayankan Iman nak makan tomyam. Pak Inche berbuka di Grand Paragon atas jemputan Majlis Bandaraya Pasir Gudang. Iman kata, pukul 8 baru keluar makan la, sebab tak nak berebut-rebut. Semalam pulak dapat Bubur Lambuk Kambing sumbangan dari YPJ, jadi Iman berbuka Bubur Lambuk, Sk belum boleh berpuasa.
Teringin nak cuba masakan di restoran tomyam yang baru dibuka di Taman Pulai Makmur awal tahun ini. Selalu nampak ramai orang dan meriah, manalah tahu sedap kan..
Kami pesan
Nasi Putih 2
Jus Nenas
Jus Lobak Susu
Telur Dadar
Kailan Ikan Masin
Sotong Goreng Tepung
Tomyam Seafood
Jumlah RM46, agak mahal jika dibandingkan dengan Restoran Ainoni. Mungkin kos bahan mentah yang mereka dapat pun mahal. Ke.. sebab kami minta jus. Tapi tulah, kalau pelanggan minta pedas, tak payahlah campak cili banyak-banyak macam tu, perli ke apo?
😆😆😆
pekat nampak tomyam seafood tu...sotong goreng tepung tu ok ke kak?
ReplyDeleteOk la, sotong comey, heheh
Deletewaduh nampak sedapnya semua
ReplyDeleteNampak jer, hehe
Deletehaus haus haus hahha dah nk hujung2 ni rasa letih gila puasa... dah mcm budak2 rasa nak buka, lebih2 lg bila singgah sini nampak air :D
ReplyDeleteBetul, tambah cuaca panas sekarang kan
DeleteBiasanya harga makanan akn tambah mahal kalau kita order minuman jus buah. Itu pengalaman Kak Amie.
ReplyDeleteMungkin juga sbb order jus tu SK...
ReplyDeleteRasanya hari ni nak buat jus carrot susu la hehe ..
Tapi jus dia nampak sedap..nampak laaðŸ¤
ReplyDeleteAduhai..jus nenas tu...sedpanyaaa....rsanya harga lebih sikit sebab jus buah kot...
ReplyDelete