Assalamualaikum WBT
SABTU lepas, Pak Inche dah beli siap 5 kilogram daging lembu untuk dimasak rendang. Sk asingkan anggaran sekilo lebih untuk stok daging di rumah dan bahagian tetel untuk dimasukkan dalam sambal kacang. Rendang tu memang nak kena buat banyak sebab kena bahagi dua, satu untuk orang Johor, satu untuk orang Kedah, hehehe. Daging rendang dah siap potong kiub, nanti masa nak masak tinggal defrost dan cuci serta bilas, jadi taklah penat sangat nak merendang. Tukang potongnya, Pak Inche dan Iman, Sk jadi mandur, hehehe.
sedapnyaaa...siyes murah la usus lembu tu..kat seremban timbang kilo hoke...tahun ni nak buat rendnag nasib la...
ReplyDeletetertelan ayaqliur tengok air asam perut muda
ReplyDeleteWah... awalnya beli daging. Campur sekali ye, usus dengan air asam. Sedapnya tengok...
ReplyDeleteIngatkan makeroni tadi.... hek hek hek....
ReplyDeleteJarang2 makan usus lembu
ReplyDeleteAdoiii...sedapnya usus rebus ayaq asam.Kami panggil perut panjang @ perut muda.Uii mana nak cari ni
ReplyDeletesedapnya sesekali dapat makan usus lembu cecah air asam
ReplyDeletefav usus lembu tu...slalu menu ni time aidiladha mmg wajib ada
ReplyDelete