Assalamualaikum WBT
HARI tu, Sk bawa balik semula sebungkus Nasi Beriani Kawah Abang Besar yang Sk beli untuk Berbuka 9 Puasa di Rumah Cik Ani. Belinya tiga tapi berbuka tu makan Nasi Lemak, kan.. cuma sekotak jer beriani dimakan, sekotak Sk tinggal dan sekotak bawa balik. Sk panaskan untuk berbuka semalam.
nampaknya kari daging dlm periuk tu keluar masuk peti ais...hihi...takpe, slow2 ...boleh keringkan, dagingnya siat2 buat serunding...ada acar jelatah, rasa fresh..
ReplyDeleteBagus jugak idea ni kan, tak laku beno nampaknya kari daging tu dah.
DeleteBanyak lauknya.
ReplyDeleteDahlah orang tak ramai, hihi.
DeleteMeriah juadah iftar merpati dua sejoli ni...
ReplyDeleteSampai 2 bekas "lamp flour" tu..hihihihi
Hehehe.. 2 bekas tu, sebekas makan esoknya.
DeleteHahahaaa... daripada telur, baiklah daging ye PI. Tu haaaa... ayam goreng tak tinggal. Kan tak habis.
ReplyDeletePadahal selalu kalau beli nasi campur mesti nak telur rebus.
Deletenasi beriani lauk kambing mmg sedap
ReplyDeletekeep on panaskan kari daging tu SK, x pun jadikan daging tu slices dan buat inti karipap ke..inti wrap ke...
ReplyDelete