Assalamualaikum WBT
HAMPA lagi semalam bila tengok Warung Nasi Kerabu belum buka lagi. Nampak atas meja kuih-muih siap pek dah siap disusun. Ada pek bungkusan makanan dan plastik masih berterabur atas meja. Peniaganya tak ada dan lauk-pauk pun belum ada. Ah, ni kalau tunggu dia sampai pun, bukan boleh terus dapat beli. Baik balik rumah masak sendiri.
saya tak pernah masak sotong masak hitam,orang kat umah ni tak pandai makan.teringin juga nak cuba,dah masak nanti kita paksa je la dia makan
ReplyDeleteSamlah Kak, peberet anak-anak Lin juga ni.. macam lama tak masak iuga laa.. nak beli sotong laaa
ReplyDeleteTak hitam takpe, janji sedap. Rasa macam tak pernah makan sotong hitam guna dakwat dia. Kalau masak hitam kicap tu pernahlah.
ReplyDeleteTadi siang sotong, teringat juga resepi ni tapi sbb tak pernah simpan dakwat sotong tu, terus buang je 🤭 sotong goreng Kunyit la nampaknya berbuka nanti :D
ReplyDeleteMasak hitam tak hitam pun takpa..rendang hijau pun biasanya tak hijau sangat kan..tapi panggil rendang hijau juga🤭
ReplyDeleteMakan ngan nasi panas panas sambil gigit sotong tu sedap ni
Kiranya hitam manislah tu SK. Lama saya tak masak sotong dengan dakwatnya. Sedap kan SK.
ReplyDeletedakwat dh kering ye kak itu yang hitam, ptt sotong masak putih namanya kak ehhehhe... arwah nyai dana suka masak hitam gini... pastu kalau kita makan gigi mesti hitam sebab dia mmg tinggal semua dakwat tu hehehhe
ReplyDeleteSama menu kita cumanya SA buat sambal..
ReplyDeleteIni pun makanan fav saya dan suami. Masak hitam. Memang sedaap kan. Tapi kalo tak pandai masaknya, terkadang masih bau amis. Untungnya dulu asisten saya pandai buat. Saya sendiri belum pernah bikin sendiri cumi hitam 😄
ReplyDelete