Assalamualaikum WBT
MACAM dah tak ingat hari dah, tiap-tiap hari sekarang rasa macam hari khamis. Agaknya sebab balik awal dan rutin juga berubah. Ialah, sejak ibu tinggal dengan Cik Ani, seminggu sekali atau dua kali, Sk akan datang lunch dengan ibu. Tapi sekarang dah tak lagi, satu sebab puasa. Dua, sebab ibu dah takde 🥹🥹🥹.
Sejak hari ahad pulak, Pak Inche tak berbuka di rumah. Berderet jemputan berbuka puasa sampai esok. Jumaat nanti, tatawlah berbuka kat rumah ke atau masih ada jemputan lagi. Sk tak kisah pun berbuka seorang, lagi pulak Sk pun dah raya awal, jadi, tak adalah nak berbukanya. Balik kerja terus mandi lepas tu dah boleh yak yak yey! Cuma sahur tetap sahurrrr, sebab kalau lapar kat office, mana nak cari makanan. Padahal, masa puasa elok jer menahan lapar.
Oh,baru tau vadei tu nama lainnya magelek...Bagus juga kan idea jual buttermilk dengan aneka pilihan carbo..
ReplyDeleteMana la SA nak cari tepung pelita ni...xde yang jual kat seremban la..ada pun x senonoh rupanya
ReplyDeleteKena buat sendiri tu
Deletetengok beriani gum tu terbayang plk beriani warung pak akob
ReplyDeleteAkak tertanya², Afzan ni jadi ke taknya ke Johor? Sbb tak jumpa post Afzan ke Johor (JB).
DeleteThis comment has been removed by the author.
Deletepergi kak..tapi sekejap je tak sempat la nak explore banyak tempat makan sedap di JB
Deletehttps://ummipia.blogspot.com/2023/12/3h2m-di-johor-darul-takzim.html
Mak aii.. Meriahnya makanan..
ReplyDeleteHehe
DeleteAaa.. kita mmg panggil magelek, hehe. Kannn.. bagus idea dorg tu.
ReplyDeleteSibuk nau Pak Inche'. Benda dah biasa, kita jadi tak kisah dahlah kan. Sorang pun tak de hal. Raya awal tapi lepas ni sambung puasa balik. hihi...Pak Inche mana reti beli satu jenis je, mesti berjenis jenis dia angkut. Meriah juadah berbukanya. Ye tak ye jugak kan, letak salad ke timun ke rasa balance jugak hidangan tu.
ReplyDeletesambal sadin jugak jadi pemangkin selera!
ReplyDeleteMagelek @ vadei tu sedap betul kalau dapat makan panas. Aroma rempahnya semerbak!
ReplyDelete