19 RAMADHAN BERBUKA DI FOREST CITY GOLF HOTEL

Seri Kandi Tanah Jauhar
6

 Assalamualaikum WBT


HARI ini dah masuk sepertiga akhir Ramadhan. Kira-kira 10 hari sahaja lagi, Ramadhan akan meninggalkan kita. Ramadhan tahun ini banyak meninggalkan kesan dalam hidup Sk adik-beradik apabila kehilangan ibu pada hari kelima menjalani ibadah puasa, namun perjuangan harus diteruskan untuk mereka yang masih memerlukan kita.



Semalam, Sk dan Pak Inche memenuhi Jemputan Berbuka Puasa dari Forest City Golf Hotel yang terletak di Gelang Patah. Setiap tahun memang ada peruntukan baucer berbuka puasa untuk Pak Inche dan rakan media lain. Sk pun tumpang sekakilah.


Sebelum ke sini, kami terlebih dahulu ke Aeon Tebrau beli beras, tisu, telur dan sabun aje pun. Tapi tercapai jugaklah Chocolate Belgium Indulgence jenama Aik Cheong yang viral tu. Puasa ni, Sk tak minum kopi, sebab tekak pahit seharian sampai loya. Dapat voucher aeon ni dari company Pak Inche. Dulu-dulu jika nak raya, dorang bagi peruntukan RM60 seorang untuk beli daging tapi sejak beberapa tahun ni digantikan dengan voucher aeon. Total semalam RM102, bayar RM42 jer, syukurrr.


10 minit sebelum waktu berbuka merupakan waktu paling afdhal untuk berdoa. Sk suka buka TT Ustazlah, aminkan doa ustaz.


Tahun ni nampaknya ada banyak penambahbaikan dilakukan untuk Ramadhan Buffet. Dah ada khemah besar dan cantik pasang kat luar. Dengan tema 'Cherita Selera Kita', terlalu banyak pilihan lauk-pauk dari ikan, udang, sotong, ketam semua ada termasuklah patin tempoyak. Juga gulai kawah seperti gulai kambing, tetel dan urat. aneka bubur dan pengat serta desserts. Dan seperti tahun-tahun sebelum ini, ada persembahan live band dari Flo Rhythm dan semestinya ada durian.

Masih sempat lagi jika nak berbuka di sini tau!


๐ŸŒ™RAMADAN IFTAR DATE๐ŸŒ™
 ๐Ÿ“…  14๐˜๐—ต ๐— ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฐ๐—ต 2024-7๐˜๐—ต ๐—”๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—น ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ4
Tee Off Restaurant – Level 2
⏰: 6:30 pm - 9:30 pm
NORMAL RATE:
๐Ÿ‘จAdult | RM168.00 nett 
๐Ÿง’Child | RM98.00 nett (*6-12 years) 
๐Ÿง‘‍๐ŸฆณSenior Citizen | RM98.00 nett (*60 years and above) 

๐…๐จ๐ซ ๐ž๐ง๐ช๐ฎ๐ข๐ซ๐ฒ ๐จ๐ซ ๐ซ๐ž๐ฌ๐ž๐ซ๐ฏ๐š๐ญ๐ข๐จ๐ง, ๐ฉ๐ฅ๐ž๐š๐ฌ๐ž ๐œ๐จ๐ง๐ญ๐š๐œ๐ญ ๐ฎ๐ฌ ๐š๐ญ
๐Ÿ“ฒ+ 6011-58715235 | +6011-57570089
 ๐Ÿ“Forest City Golf Hotel, Jalan Persiaran Golf 5, 
Forest City Golf Resort, 81550 Gelang Patah, Johor

Post a Comment

6Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. wahh bestnyer makan buffet berbuka kt hotel., hehe

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah
    Selamat membuffet ramadan

    ReplyDelete
  3. Seronoknya dapat makan buffet aramadhan..

    ReplyDelete
  4. Syukur masih ada peruntukkan untuk raya. Tambah sikit sikit je lagi. Best tu macam-macam menu seafood ada.

    ReplyDelete
  5. Ada durian tu yang best di bulan puasa ni SK.

    ReplyDelete
  6. Dah 4 tahun rasanya SA x berbuka di buffet ramadhan...

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!