ADAKAH INI PENYEBAB KERACUNAN MAKANAN? - Alam Sari Di Tanah Jauhar

ADAKAH INI PENYEBAB KERACUNAN MAKANAN?

 Assalamualaikum... 


SELASA malam,  kami makan di Seafood Restaurant yang biasa kami pergi sebelum ini. Selak-selak buku menu,  Iman kata nak makan Ais Krim Goreng.  Lepas hidangan utama,  ais krim goreng disajikan, hanya dua ais krim goreng sebab Sk akan berkongsi dengan Pak Inche. 


Bila dibelah,  terserlah warna ungu bereti aiskrim perisa yum atau keladi. Pak Inche memang tak makanlah kalau perisa keladi.  Tapi,  bila Sk rasa,  tak kuatlah sangat pun perisa yum tu,  tapi Pak Inche tetap tak nak.  Memang dia tak sentuh langsung.  Hurmmm..  Sk syak mungkin aiskrim ni dah lama frozen dan tentu-tentu roti tu pun dah tamat tempoh.  Iman pulak jadi teruk sebab campur dengan makan ramen dan cheese campur susu tu kan.  Itulah hasil maklumat yang didapati dalam biro penyiasatan keracunan makanan kami sebab yang lain tu sama aje dengan apa yang Pak Inche makan.  Syukurlah Pak Inche tak kena sekali,  kalau tidak,  lagi haruuuuuu oh! 

5 comments:

  1. Adeii kakkk.. takutnya kita kalau keracunan makanan, memang lee selapas mebuang muntah berak naik timbang turun berat, tapi seksanyaaa tu, berat mata memandang, berat lagi orang sakit yang menanggungnya..huhuhu

    Moga akak sekeluarga cepat sembuh yaaaa

    ReplyDelete
  2. Aduhai...next time kena lebih hati- hati dan beringat...

    ReplyDelete
  3. alahai kesiannya kena keracunan pula. harap kedai makan lepasni kena lebih peka nak hidangkan makanan kat customer. kita yang sakit nanti

    ReplyDelete
  4. mungkin juga kan ni penyebab dia.. sbb dah lama frozen kan.. hmmm kesian SK ngn Iman

    ReplyDelete
  5. Kasihanmya anakanda terkana keracunan makanan. Semoga cepat sembuh hendaknya

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih