CHEESE CAKE TELUR MATA & CAFE LATTE TONGKAT ALI - Alam Sari Di Tanah Jauhar

CHEESE CAKE TELUR MATA & CAFE LATTE TONGKAT ALI

 Assalamualaikum...

PENEMAN Sk di pejabat petang ni.

Maklumlah.. dah petang-petang ni, mata pun kaburrrrrr.. 

Nasib baik ada Cafe Latte Tongkat Ali

Sk sememangnya penggemar susu Farm Fresh berperisa dan ini kali pertama Sk mencuba flavor Cafe Latte Tongkat Ali ni, sedapppppp.. susu Farm Fresh jarang tak sedap, kan. Masa bulan puasa lepas, berkotak-kotak Sk beli susu kurma dari kawan untuk bersahur. Kununnya nak sahur susu semata, tapi ke laut jugak perginya, susu minum, nasi pun balun, kahhhhh.


Seperti Cafe Latte Tongkat Ali, ini juga kali pertama Sk mencuba Cheese Cake Telur Mata.
Nama jer Cheese Cake tapi sebenarnya Cheese dan Sponge Cake. Cream Cheese ala-ala Cheese Leleh tapi diputar kental agar tidak meleleh. Kalau dah meleleh, macam mana pulak nak dapatkan rupa telur mata kerbau, ya tak? Yang rupa kuning telur tu puding mangga. Aduhhh.. kreatif betul orang sekarang ni la.. macam-macam rupa dessert yang menarik dan sedap. 

Hurmmm... takkan nak tengok aje?
Jom mamam... 😜😜😜

8 comments:

  1. Sedap kann FF Tongkat Ali tu, berebut minum gan Laki sekaton hahahahahah

    ReplyDelete
  2. Cantik betul rupa paras cheese cake telur mata cafe late tu... matanya nan satu itu sungguh menggoda!

    ReplyDelete
  3. waaaa!!!!! its cheese cake ! interesting

    ReplyDelete
  4. ya Allah..saya ingatkan telur mata betul tadi kak..hahahahhaha..rupanya sama macam kat miyakori ek, tapi dia guna peach instead of mangga

    ReplyDelete
  5. AJOQQ menyediakan 9 permainan yang terdiri dari :
    Poker,Domino99 ,BandarQ,BandarPoker,Capsa,AduQ,Sakong,Bandar66 ( NEW GAME )
    Ayo segera bergabung bersama kami di AJOQQ :)
    Bonus : Rollingan 0.3% dan Referral 20% :)
    WA;+855969190856

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih