Assalamualaikum WBT
DIAM tak diam, dah 6 bulan jugak Iman berkereta. Awal bulan hari tu, dia dapat mesej peringatan agar hantar kereta untuk servis dari Perodua. Padahal mileage belum cecah 10,000. Bila Sk semak, rupanya dah 6 bulan pakai. Nak sangat ada kereta, kan.. pergilah servis sendiri. Tapi.. (sila baca caption dalam ig stories Iman).
Dahlah dia buat tempahan pukul 9 pagi. Bergegas bapanya datang sekejap tengokkan apa yang patut, tapi masa ni dah selesai perundingan servis, boleh lagilah tanya-tanya tapi.
Sk datang nak bawa Iman pergi sarapan. Memang makan modal la sikit kalau anak balik bercuti ni, hahahaha.
Iman berangan nak makan menu Hari Selasa iaitu Nasi Ayam, sekali sudah tukar daaaa. Dulu nasi ayam hari selasa, boleh tengok kat SINI menu mengikut hari sebelum ini.
Iman kata agaknya tukang masak menu-menu ni tukar hari cuti dorang, hehehe.
Memang banyak hari jugak yang dah bertukar menunya.
Bukan sahaja menu bertukar, harga pun sudah tidak sama. Aaa.. tal mungkinlah turun, pastinya naik.
Oh, tadi kat Perodua, PI bagi nasi lemak. Dia belikan Iman aje sebab dia tak tahu Sk datang jugak.
Sesekali mengopi, Signature Kopiloco (RM3.40)
Iman makan Signature Laksa, RM15.90. Sedapppp!
Ada udang beso sekor!
Pagi-pagi Sk dah makan telur rebus dua biji, jadi kat sini Sk cuma pesan Salted Egg French Toast (RM9.90).
Nasi Lemak tu PI beli depan Maybank BBU.
Nasi lemak telur sebelah, RM2.50 sahaja. Sedappp.
Iman tengok kat Tik Tok, ramai kata Otak-Otak ni sedap. Sedap tu subjektif, bagi kami, sedap lagi otak-otak yang dibungkus dalam daun kelapa dan dibakar tu. Otak-Otak ni digoreng dengan sedikit minyak, rasa dia agak berminyak sikit la. Kalau yang bakar tu tak berminyak, kan. Seketul ni kecik aje, dalam 2" jer kot lebarnya, RM7.90.
Aaa.. boleh nampakkan saiznya bandingkan dengan cawan kopi tu, comel jer.
Favourite Sk ni kalau ke Kopiloco, tapi Sk lagi suka stail San Da Gen, Sandakan, inti dia manis macam kastard. Kat kopiloco ni pedas masin.
Kan Sk cakap, makan modal, hahahahah.
Ayat makan modal tu sama ayat Suami Lin kalau Lin jd drebar dia Kak outstation hahahaha .. ye laa takkan kita nak berlapar pulakk kann ..
ReplyDeletePI tu sama macam Ayah bebudak ni, cakap jer suruh pi sendiri, tau² muncul, kalau tak muncul depan, notification duit masuk muncul (bayar servis) hahahaha
haha makpak ni sentiasa rasa tak yakin anak boleh buat sendiri kan..mulut je cakap suruh berdikari tapi hati tu dupdap dupdap nak juga tengok sendiri depan mata
ReplyDeleteSA x yakin dania bleh pi servis keta sendiri..selalu suruh uncle dia yang service, SA kalau kat sini sarapan memang makan modal..nak- nak kalau anak bujang sorang tu ada..satu buku menu tu dia nak order kalau boleh...hahahaha
ReplyDeleteKelakar betul baca caption story IG Iman ni....
ReplyDeleteOooo otak-otak gitu pula ya bentuknya, digoreng pula... alaaa kacaulah minyak tu kan SK.
Haha caption dia..inilah namanya papadom.
ReplyDeleteHarga makanan kat kedai kalau turun mmg kita buat kenduri 3 hari kat dalam kedai tu
Saya dan keluarga jarang makan kat luar. Biasa makan di rumah atau bungkus makanan je.
ReplyDeleteHrg makanan, harga petrol, kalo dah naik, memang tak akan turun dia 🤣. Betul kata kak Ammi, kalo sampai turun, nak kenduri kita 😄
ReplyDeleteOh iyaaa kecil aja size otak2nya yaa. Awalnya saya pikir besar.
Sedaap nampaknya laksa yg dimakan iman, apalagi udangnya beuugh, mantap kak 😄👍
2x dah datang rumah SK pagi ni. Tadi dah tulis komen, tak sempat publish hilang 😅
ReplyDeleteMestilah ayahnya datang, first time kot nak service keta Iman tu hehe ..
Amboi besaqnya udang tu, rezeki la Imana bonda lanjerrrr
Saya pun suka guna ayat makan modal untuk budak 2 ketoi...kalo bawa diorg keluar...bakul sorang satu...beli barang...kita nak capai barang kita pun jeling dulu bakul diorang...
ReplyDelete